Početna / DOGAĐAJI / U Leskovcu održan veliki auto drift

U Leskovcu održan veliki auto drift

Prethodnog vikenda održana je manifestacija koja je okupirala pažnju poštovalaca sporta i sportskih dešavanja. Veliki auto drift događaj je koji se odigravao u subotu i nedelju na prostoru iza kompeksa Apostolović koji je očišćen i potpuno prilagođen ovoj svrsi.

U subotu se okupilo 20 ekipa, ne samo iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bugarske i Grčke koje se naočigled brojnih posetilaca vežbali i trenirali za finalnu trku pod nazivom Day of Champion koja je održana u nedelju. Vreme je i danas poslužilo ljubitelje adrenalinske vožbe i automobilizma koji su se u velikom broju okupili na prostoru.

U ime Grada Leskovca, koji je pored Turističke organizacije Leskovac, jedan od pokrovitelja ove trke, se obratila pomoćnica gradonačelnika Andrea Tošić koja je naglasila da lokalna samouprava ima sluha za inovativne i kreativne manifestacije:

„Ovo automobilsko takmičenje je značajno i sa turističkog aspekta s obzirom na to da učesnici dolaze ne samo iz Srbije već i iz Bugarske, Grčke i Hrvatske. Pored toga Leskovac uvek stoji iza preduzimljih i sposobnih mladih ljudi poput organizatora ove manifestacije koji služe kao odličan primer deci i omladini.“

Aleksandar Jokić, jedan od začetnika ove sportske discipline koja je nastala u Japanu na našim prostorima je izrazio svoju zahvalnost prema organizatorima, gradu i gradonačelniku koji su izašli u susret ljubiteljima adrenalina i dima i najavio Auto drift trke 2020. za kraj juna koje će biti podignute na još veći nivo.

Nakon treninga i revijalnog dela takmičari su se nadmetali na stazi boreći se za vredne novčane nagrade. Prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 500 evra osvojio je Miloš Đorđević Zeka iz Kragujevca, drugo mesto i iznos od 300 evra je izborio Marko Brkljačić iz Hrvatske, dok je treće mesto i nagrada u iznosu od sto evra pripala Nikoli Iliću iz Novog Sada. Cvetan Eftimov je vozač čiji performans je obeležio oba dana tako da je poneo prestižnu titulu Moment of the race.

Organizacija i bezbednost kako vozača tako i gledalaca je bila na visokom nivou, a posebnu pažnju je privukla jedina žena koja je učestvovala na trci – Milica Tikić iz Vršca, kao i najmlađi učesnik, sedamnaestogodišnji Bojan Cvetković sa Kosova.

Pogledaj takodje

Veliki uspeh „Libera“ na horskom šampionatu u Tuzli

Proteklog vikenda Vokalna grupa Libero, nastupila je u finalu horskog šampionata „Lege Artis“ u Tuzli. …

Jedan komentar

  1. Moment of the race je pripao Milošu Milosavljeviću koji je vozio Ladu, a Cvetan Eftimov je uzeo 4. mesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *