Početna / KULTURA / U Leskovačkom pozorištu premijerno izvedena predstava „Mudarde“

U Leskovačkom pozorištu premijerno izvedena predstava „Mudarde“

U Narodnom pozorištu u Leskovcu večeras je premijerno prikazana predstava na romskom jeziku pod nazivom „Mudarde“.

„Uspeli smo da okupimo Romsku omladinu na jednom mestu kako bi prikazali običaje, kulturu i tradiciju Roma iz Leskovca.Pozorišnu dramu koju smo pripremili prati dogđaj od 11. decembra 1941. godine kada su streljani Romi, Srbi i Jevreji. Ova ideja se rodila prošle godine , ali smo tek ove uspeli da je realizujemo. Zahvalio bih se ovom prilikom svima koji su doprineli da ova omladina pokaže svoj talenat na daskama koje život znače – kazao je Zoran Saitović glumac i organizator predstave.

On je dodao da na ovom projektu učestvuju amateri koji imaju iskustvo u glumi premda su učestvovali u profesionalnim filmovima i pozorišnim komadima, da su to mladi perspektivni ljudi koje očekuje sjajna karijera.

„Predstava je urađena po istinitom događaju o jednoj ljubavi ili bolje rečeno ljubavnoj drami koja počinje početkom decembra i završava se isto tako.Svi planovi Roma se ruše 11. decembra. Zadovoljstvo je pravo bilo sarađivati sa ovako talentovanom omladinom – rekao je Goran Saitović scenarista ovog pozorišnog komada.

Organizator ove predstave je NVO ROSA a celokupni događaj je podržao Grad Leskovac.

Pogledaj takodje

Meka ružica krasi bašte na jugu Srbije, a ima i lekovita svojstva

Alcea rosea, kineska ruža, havajska ruža, na jugu Srbije odomaćena kao ‘’meka ružica’’, cvet je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *