Početna / DRUŠTVO / U Leskovačkoj biblioteci obeležen Svetski dan knjige i autorskih prava

U Leskovačkoj biblioteci obeležen Svetski dan knjige i autorskih prava

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava Narodna biblioteka Radoje Domanović u Leskovcu, organizovala je niz aktivnosti poput popusta na godišnju članarinu i interaktivnih radionica kojim obeležava ovaj dan.

Direktorka ove institucije Vesna ilić kazala je ovom prilikom da će se pored ovih aktivnosti održati i akcija donacije knjiga biblioteci ali i da će svaki čitalac koji danas dođe dobiti ručno rađen poklon za predstojeći praznik.

„Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava naša biblioteka nizom aktivnost obeležava današnji dan. Biblioteka će omogućiti svim građanima povoljnost prilikom upisa ili obnove članarine sa 50% popusta na godišnju članarinu. Tom prilikom deliće se radovi koji su nastali na Uskršnjim radionicama.Takođe danas ćemo imati prilku da nas poseti podmladak Rotari kluba, u okviru svog programa „Doniraj knjigu“, zajedno sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Biljanom Đorđević, koji će donirati knjige Biblioteci. A na Dečjem odeljenju učenici III razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Leskovca sa pesnikom Vlastom Cenićem, imaće interaktivnu radionicu povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, a u sklopu ciklusa Uskršnjih radionica – kazala je direktorka Vesna Ilić.

Direktorka Ilić je iskoristila ovu priliku da predstavi projekat „Digitalni građanin“ preko koga je naša biblioteka postala vlasnik 20 mikrobit mikroračunara i 5 „BOSON uradi sam“ elektronskih setova kao dodatak mikro bit-ovima.

„Narodna bilioteka „Radoje Domanović“ u okviru projekta „Digitalni građanin“, u koji smo uključeni sa još 19 biblioteka u Srbiji. Leskovačka biblioteka postala je vlasnik 20 mikrobit mikroračunara i 5 „BOSON uradi sam“ elektronskih setova kao dodatak mikro bit-ovima. Ove aktivnosti finansira Gugl. Obuku su pohađali diplomirani bibliotekari Jadranka Jović i Nebojša Krstić koji će i održati prezentaciju sa učenicima Osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“ – dodala je direktorka Ilić.

Pogledaj takodje

Još 3 osobe preminule, Korona do sada odnela 31 život – Potvrđeno 111 novih slučajeva, ukupno zaražena 1.171 osoba

Od posledica Korona virusa u protekla 24 časa preminule su 3 osobe, saopšteno je na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *