Početna / DOGAĐAJI / U Lebanu obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva i Dan policije
Dionis Restoran Leskovac

U Lebanu obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva i Dan policije

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije u Lebanu u Domu kulture Lebane je organizovana svečanost.

Na svečanosti je govorio načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić koji je i dodelio zahvalnice opštinskim i republičkim organima i mladim pripadnicima policije.

„Od 2001. godine Dan policije slavi se na Duhovni praznik Svete Trojice kao sećanje na 15. jun 1862. godine u kome je stradao dečak Sava Petković, a zatim je došlo i do oružanog sukoba između srpske žandarmerije i turskih vojnika na Čukur česmi. Policija je od svog nastanka pa do današnjeg dana prolazila i proživel puno izazova i iskušenja zajedno sa svojim narodom i državom. U MUP-u načinjeni su ozbiljni koraci na opremanju policije. Dobijene su nove uniforme, obnovljen je vozni park kupovinom novih patrolnih vozila, kombija, vozila za sektor za vanredne situacije, zamenjena je inforamtička oprema, nastavljeno je sa ulaganjem u infrastrukturu objekta ministarstva i ozbiljno se radi na jačanju kadrovskih potencijala u MUP-a – istakao je Ilić.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je u pratnji načelnika Jablaničkog okruga Miloša Ćirića, načelnika Policijske uprave Leskovac i predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića obišao tehničko taktički zbor jedinica policije.

Pogledaj takodje

Vlasotinački Naprednjaci oštro osudili nasilničko ponašanje na sinoćnim protestima

Vezano za aktuelnu situaciju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu osuđujemo svaki vid nasilničkog ponašanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *