Home / DOGAĐAJI / U kanjonu Vučjanke predstavljeni rezultati EU projekta „Povezivanje bisera“
hotel bell

U kanjonu Vučjanke predstavljeni rezultati EU projekta „Povezivanje bisera“

Danas je počela manifestacija „Zeleni dani“ u kanjonu reke Vučjanke u okviru projekta “Povezivanje bisera“ (Connecting pearls), koji je odobren po Prvom pozivu za projekte u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija koji podržava prekograničnu saradnju s ciljem promovisanja dobrosusedskih odnosa, podsticanja evropskih integracija i promovisanja društvenog i ekonomskog razvoja. Projekat “Povezivanje bisera“ realizuju tri partnera: Grad Leskovac – kao vodeći partner, opština Kriva palanka iz Severne Makedonije i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Završeni su sledeći radovi na turističkoj infrastrukturi: trasirana, uređena i obeležena planinarska staza u dužini od 5,2 km „Biser Kukavice“, postavljena su dva letnjikovca, postavljena je i pešačka staza koja povezuje plato sa čuvenim Đokinim virovima, kao i moderni mobilijar sa mekom podlogom kao i informativne table koje sadrže informacije o kompletnoj turističkoj ponudi grada Leskovca.

Dragana Belenzada, direktor Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, rekla je:

„Grad Leskovac, kao centar regiona, zajedno sa gradonačelnikom Leskovca dr Goranom Cvetanovićem koji je i predsednik skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, veliku pažnju poklanja negovanju i unapređenju međunarodne saradnje i međunarodnog odnosa. Projekat Povezivanje bisera je rezultat upravo te posvećenosti i uspešnog rada. Sam projekat realizuje Grad Leskovac zajedno sa opštinom Kriva Palanka i CRZPO. Danas je jedna od aktivnosti ovog projekta, Zeleni dani na Vučjanci, u pitanju je dvodnevna manifestacija, gde će veliki broj posetilaca imati prilike da uživaju. Danas se planira bogat kulturno-zabavni program, kao i priprema izložbe degustacije tradicionalne prekogranične hrane.Sutra se planira pešačenje na našoj novoj planinarskoj stazi koja počinje od crkve Svetog Jovana Krstitelja i završava se kod Hidroelektrane.“

Martin Nikolovski, ispred projektnog tima Krive Palanke, je istakao da je saradnja sa gradom na Veternici odlična, što je rezultiralo bratimljenje ove dve opštine i dodao da grad Leskovac i Kriva Palanka pripremaju još jedan zajednički projekat.

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор