Početna / DOGAĐAJI / U Grdelici organizovane prve „Igre na vodi“

U Grdelici organizovane prve „Igre na vodi“

Na grdeličkom bazenu danas su organizovane prve „Igre na vodi“ u organizaciji Grada Leskovca i Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti.

Stefan Kitanović, član Gradskog veća, istakao je da Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem prepoznaje značaj sporta, a to znači i da prepoznaje značaj zdravlja i zdravog odrastanja dece.

„Cilj današnje manifestacije pod sloganom „Igraj za zdravlje, droga jok bre!“ jeste promocija sporta, zdravog načina života i druženja.Želimo da nove generacije učimo sportskom duhu, kao i da ukažemo koliko je fizička aktivnost važna za zdravlje. Ukoliko veliki broj nas svojim ličnim primerom pokaže da poštujemo i podržavamo prave vrednosti, stvorićemo bolji svet za buduće generacije“, kazao je Kitanović.

Ispred Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti obratila se Valentina Aksentijević Mitrović i rekla da je ovaj odbor „u predlogu gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića, o većem promovisanju zdravih stilova života, prepoznao potrebu da preventivne aktivnosti o štetnosti zloupotrebe droge treba usmeriti u tom pravcu i ne samo na školsku populaciju, već i na celu društvenu zajednicu.

„Tako su Odbor i Grad došli na ideju, a na osnovu raspoloživih resursa na teritoriji grada Leskovca, ogranizuju takmičenje u „Igrama na vodi“.“

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

Još dve nagrade iz Italije za polaznike škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru orghanizovala je konferenciju za štampu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *