Početna / DOGAĐAJI / U galeriji Narodnog muzeja otovrena izložba slika „Vreme traganja i trajanja“
hotel bell

U galeriji Narodnog muzeja otovrena izložba slika „Vreme traganja i trajanja“

U Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu, sinoć je otvorena izložba slika Mirjane Denkov pod nazivom „Vreme traganja i trajanja“.

Izložba slika „Vreme traganja i trajanja“ prikazuje slike i crteže nastale u procesu promišljanja o otvorenim pitanjima na nivou savremenog življenja i suočavanja sa arhitekturom sećanja i sveobuhvatnom genezom civilizacijskog nasleđa koje autor isčitava kao vreme traganja i trajanja.

Izložbu je otvorila Jasmina Zlatković, istoričar umetnosti, koja je istakla da Mirjana Denkov putem jasne linije i čiste, ekspresivne boje snažno izražava svoja osećanja, svoja promišljanja i na taj način pruža svedočanstvo o vremenu u kome stvara i postavlja univerzalna pitanja čiji su odgovori utkani u nama samima, kao i u osnovnim likovnim elementima. Ona dodaje da umetnica poput božanstva, stvara svoj likovni svet – mikrokosmos koji funkcioniše mimo pojavnog prostora, ali podstaknut njime. Na posletku, ta dva kosmosa zajedno koegzistiraju i interaguju u neprekidnom dijalogu.

Mirjana Denkov, diplomirani je slikar. Slikarstvo je završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Milice Stevanović, 1986. godine. Kod istog profesora završila je postdiplomske studije 1990. godine. Dobitnik je velikog broja nagrada među kojima su i nagrada za mozaik iz fonda FLU i nagrada „Petar Lubarda“ za slikarstvo. Član je ULUS-a.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *