Početna / DRUŠTVO / U Dnevnom boravku „Duga“ obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom
Dionis Restoran Leskovac

U Dnevnom boravku „Duga“ obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Danas je u Dnevnom boravku „Duga“ upriličena svečanost povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom kako bi se ukazalo na probleme sa kojima se korisnici ove ustanove susreću ali i na mogućnosti i sva dobra koje oni društvu mogu da pruže.

Prisutnima se najpre obratila Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja za pomoć MNRO Leskovac, istkavši da invaliditet nije bolest već stanje, te da osobe sa invaliditetom nemaju problem, već da je problem nerazumevanje i nemogućnost prihvatanja različitosti.

U ime grada Leskovca govorila je zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović koja je ovom prilikom istakla da grad razume potrbu za postojanjem ovakvog boravka , i da će od strane grada imati nesebičnu podršku.

„Potreba za postojanjem ovakvog boravka, prepoznata je od strane gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića koji je, kao tadašnji predsednik Skupštine opštine podržao inicijativu i dodelio prostor za nesmetano obavljanje aktivnosti ovog udruženja. Od tada pa do danas ovaj boravak uspešno radi, a grad Leskovac za njegovo funkcionisanje izdvaja oko 5 miliona dinara, dok se MNRO udruženje finansira preko projekata iz Socijalne i zdravstvene zaštite. Predstavnicima Dnevnog boravka „Duga“ želim da nastave da kao i do sada vredno i predano rade sa osobama sa smetnjama u razvoju i želim da vam poručim da ćete od strane grada Leskovca uvek imati podršku u obavljanju ovog posla.“

U sklopu programa su podeljene nagrade učesnicima likovnog konkursa „Svet je lep kada zajedno stvaramo“.

Pravo učešća imala su deca, mladi i odrasli, korisnici usluga Dnevnog boravka i članovi Udruženja za pomoć osobama sa intelektualnim poteškoćama sa teritorije Republike Srbije. Cilj konkursa je promocija ideje da različitost čini svet bogatijim i boljim mestom za život, kao i da se prikaže kreativnost osoba sa intelektualnim poteškoćama.

Na konkurs je pristiglo ukupno 165 radova, a učešće je uzelo 138 dece, mladih i odraslih sa intelektualnim teškoćama, članovi Udruženja i korisnici dnevnih boravaka iz 20 gradova/opština u Srbiji. Robne nagrade su osvojili:

1. Anđela Radisavljević – Udruženje iz Vrnjačke banje;

2. Mladen Nikolić – D.B. iz Vlasotinca i

3. Dragana Stevanović – D.B. Mara iz Niša.

Pogledaj takodje

Rasvetljena pljačka prodavnice u Leskovcu od pre tri dana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca, uhapsili su M.N. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *