Home / DRUŠTVO / U borbi protiv korone, najefikasnije, najsigurnije i najjeftinije sredstvo je vakcina, poručio gradonačelnik Cvetanović meštanima Belanovca
hotel bell

U borbi protiv korone, najefikasnije, najsigurnije i najjeftinije sredstvo je vakcina, poručio gradonačelnik Cvetanović meštanima Belanovca

U nameri da pospeši proces vakcinacije i podrži građane u ispravnoj odluci da na taj način sačuvaju svoje, zdravlje svojih najbližih i čitave zajednice, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, posetio je zdravstvenu ambulantu u Belanovcu, koja je i jedan od 37 punktova za vakcinaciju.

Za sticanje kolektivnog imuniteta, koji bi obezbedio povratak “normalnom životu“ potrebno je da se vakcinom zaštiti što veći broj ljudi, a Srbija je na dobrom putu da uskoro izađe iz pandemijske krize.

– Ne treba ponavljati da je vakcinacija u našoj zemlji besplatna, a da je u svakom trenutku građanima dostupna bar jedna od četiri vakcine. U poslednjem turnusu, Leskovcu je isporučeno 12.000 doza Sinofarm vakcine, koje će biti raspoređene po punktovima, kako bi, svi oni koji to žele, bez prethodnog zakazivanja, pre praznika mogli da se zaštite, poručila je zamenica gradonačelnika, Ana Janković Stojanović.

Obilazak Zdravstvene ambulante u Belanovcu, gradska većnica Brankica Stamenković i portparolka gradonačelnika, Aleksandra Stojanović, iskoristile su da se revakcinišu, a svoje utiske potom podelile sa novinarima:

– Ni nakon vakcinacije, a evo ni danas, nisam imala nikakvu reakciju i verujem da će tako ostati. Danas je i praktično zatvoren krug, jer su svi članovi kabineta iskoristili pravo na besplatnu vakcinu, ali istovremeno pokazali visok stepen odgovornosti u očuvanju svog i zdravlja članova svoje porodice, istakla je Stojanovićeva i pozvala sugrađane na imunizaciju i ponašanje u skladu sa epidemiološkim merama.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор