hotel bell

Turistički poslenici iz Srbije obišli Jašunjske manastire

Turistička organizacija grada Leskovca je u okviru svojih redovnih aktivnosti organizovala XVI Izložbu suvenira i turističkih publikacija koja je održana u holu leskovačkog Narodnog pozorišta.

Kroz prateće programe manifestacije,  turistički poslenici su obišli gradski stadion “Dubočica” i kulturno-istorijske znamenitosti koje se nalaze u centru grada. Prilikom obilaska stadiona, impresionirani modernom infrastrukturom, učesnici manifestacije složili su se da Leskovac nakon izgradnje novog  sportskog zdanja  dobija niz mogućnosti za razvoj i unapređenje turističke ponude grada.

Drugog dana manifestacije, direktori i predstavnici više od 50 turističkih organizacija sa teritorije naše Republike, organizovano su  posetili Jašunjske manastire. Poslenici turističkih organizacija, oduševljeni mirom i prirodom koja okružuje ovaj manastirski kompleks, a posebno oslikanim freskama – leskovačkim draguljem sa početka 16. veka, sa velikom pažnjom ispratili su priču Đorđa Mitrovića iz Narodnog muzeja.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор