Početna / DOGAĐAJI / Tribina „Ukradena bezbednost“ održana danas u Narodnom pozorištu

Tribina „Ukradena bezbednost“ održana danas u Narodnom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta u Leskovcu, danas je održana tribina na temu bezbednosti dece i omladine u organizaciji fondacije „Tijana Jurić“.

Veliki broj tinejdžera, nastavnika, učitelja, psihologa, novinara i roditelja bilo je zainteresovano da se upozna sa vidovima nasilja nad decom, bezbenošću dece na internetu, vršnjačkim nasiljem i trgovinom ljudima.

Igor Jurić, osnivač fondacije Tijana Jurić se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na pozivu i organizaciji tribine. On je rekao da Fondacija uskoro kreće u novu kampanju u vezi sa uvođenjem sistema obaveštavanja nestanaka dece koji uveliko se uveliko primenjuje u svetu, a omogućava da se čitava država pokrene u slučaju nestanka nekog deteta On je dodao da će nekoliko bilborda biti postavljena u Leskovcu i pozvao sve građane medije i novinare da podrže tu kampanju kako bi se slučajevi poput onog koji se desio njegovoj kćerki Tijani predupredili i sprečili.

Vlada Arsić, autor knjige Armagedon, je istakao da je prihvatio poziv Ministarstva unutrašnjih poslova da napiše knjigu o pedofiliji uvidevši da te istinite priče moraju da ugledaju svetlost dana jer javnost mora biti upoznata sa najvećom pošasti našeg društva ukoliko želimo da od nje odbranimo našu decu.

Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović je u ime Grada otvorio tribinu rekavši da je Leskovac, kao jedna od najodgovornijih lokalnih samouprava u Srbiji, prvi grad koji je potpisao Protokol o saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima iz Beograda. On je pomenuo i Savet za bezbednost koji se bavi ovom problematikom, kao i činjenicu da je Centar za socijalni rad član lokalnog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima koji je osnovan 2013. godine odlukom gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića i Gradskog veća.

„Trgovina ljudima predstavlja ogromnu opasnost za sve žitelje našeg grada i naše države, to je najveći zločin protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva. S obzirom na to da je veliki broj dece prisutan, želim da istaknem da je opasnost od trgovine ljudima uvek prisutna i zbog toga je dobro što se ovakve tribine organizuju kako bi se radilo na prevenciji i edukaciji o svakoj vrsti zloupotrebe dece“

Pogledaj takodje

Leskovačka Služba hitne pomoći proslavila svoju slavu

Zaposleni u Službi za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja Leskovac su danas u prostorijama službe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *