Početna / DRUŠTVO / Treću godinu za redom održana akcija „Vožnja bicikala sa gradonačelnikom“
Dionis Restoran Leskovac

Treću godinu za redom održana akcija „Vožnja bicikala sa gradonačelnikom“

Akcija, „Vožnja bicikala sa gradonačelnikom“ održala se danas treću godinu za redom, a oko stotinu Leskovačana odazvalo se ovoj akciji koja je krenula od Leskovačkog kulturnog centar pa do bogojevca.

Stefan Kitanović član Gradskog veća, kazao je da je ova vožnja jedinstvena prilika da građani vide dosadašnji rad na ovoj deonici .

„U moru kapitalnih investicija i mukotrpnih napora za stabilnost i razvoj našeg grada, izdvojila se jedna sportska aktivnost koja ne košta ništa, a izaziva veliko interesovanje i ima veliki odaziv. To je već tradicionalan događaj za sve ljubitelje sporta i fizičke aktivnosti –vožnja bicikala sa gradonačelnikom. Drago mi je da već tri godine zaredom ovaj događaj okuplja veliki broj sportista, zaljubljenika u prirodu ali i onih koji izbegavaju fizičku aktivnost. Danas ćemo voziti bicikle putem Leskovac – Jašunjski manastiri. To je put na koji smo veoma ponosni jer smo skoro 7 km te važne saobraćajnice 2018. godine rekonstruisali ulaganjem od 56,5 miliopna dinara. Naša krajnja destinacija je Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, još jedan kapitalni projekat u koji se ulaže skoro milijardu dinara – kazao je Kitanović.

Okupljenim građanima obratio se i Milan Petrović, paraolimpijac koji je ovom prilikom kazao da je ova akcija jako lepo organizovana i da će naredne godine učestvovati na igrama u Japanu.

„Drago mi je što je organizovana ovako lepa akcija, s obzirom na to da se godinama bavim biciklizmom i da ćemo ja i moj pilot da predstavljamo naš grad na paraolimpijskim igrama u Japanu. Zbog aktuelne situacije sa korona virusom igre su odložene za narednu godinu, pa ćemo imati priliku da se još bolje pripremimo.“

Učesnici su na kraju vožnje imali priliku da se okrepe u krugu Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu. Biciklistima je rukovodstvo JP „Vodovod“ pružilo priliku da obiđu Fabriku vode i Liniju mulja i upoznaju se sa njihovim funkcionisanjem.

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *