Početna / DRUŠTVO / Tiodorović: Situacija u Vlasotincu posledica nediscipline za Uskrs, epidemiolozi iz Niša i Leskovca već na terenu
hotel bell

Tiodorović: Situacija u Vlasotincu posledica nediscipline za Uskrs, epidemiolozi iz Niša i Leskovca već na terenu

Član republičkog Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je na konferenciji z amedije u Leskovcu da je situacija u Vlasotincu posledica nediscipline u danima oko Uskrsa, ali i da je pod kontrolom stručnjaka iz Niša i Leskovca.

-Pik epidemije u Vlasotincu usledio je nekoliko dana iza Uskrsa, i to vam dovoljno govori šta se dešava kada se ne pridržavamo preduzetih mera. Zabrinula nas je ova situacija jer pokazuje da moramo da bude obazrivi jer virus u svakom trenutku može i da se vrati. U pitanju je stanovništvo, nije vrius ušao u neku socijalnu iili gerijatrijsku ustanovu. Situacija je sada pod kontrolom Instituta za javno zdravlje u Nišu i Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, a epidemiolozi i lekari iz ovih gradova su već na terenu. Važno je istaći da su samo dva pacjenta sa težom slikom na lečenju u Kliničkom centru u Nišu, a ostali su u COVID bolnici u Leskovcu sa lakšim simpotmima. Situacija je tamo pod kontrolom, stručnjaci su već na terenu i očekujemo smirivanje situacije – rekao je dr Branislav Tiodorović.

Pogledaj takodje

Tiodorović u Vranju: Neophodno je da građani shvate ozbiljnost situacije

Ministarstvo zdravlja poslalo je stručni tim čiji je zadatak smirivanje situacije u Vranju koje je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *