Takmičenje majstora roštilja: Mladi poštuju tradiciju, ali i trendove

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na gastronomskom nadmetanju, koje nosi ime proslavljenog roštilj majstora ”Dragija Gligorijevića Bureta” i održava se 28. put, učestvuje šest takmičara, a prvi utisci članova žirija jesu da je, u odnosu na 2019. godinu, kvalitativno podignuto na viši nivo

Roštiljdžije se nadmeću u tri kategorije: priprema pljeskavice iz ruke, priprema ćevapa iz ruke i modernog jela, odnosno specijaliteta restorana iz koga majstor dolazi.

– Zadovoljni smo onim što smo videli. Uglavnom smo nailazili na sklad ukusa, boja, dobru termičku obradu i već sada se vidi da će ovo takmičenje biti jedno od uspešnijih. Ove godine učestvuju samo takmičari sa lokala, ali treba uzeti u obzir čitavu epidemiološku situaciju. Želimo da ono bude još masovnije, raskošnije i kvalitetnije, jer se uočava mlada, nova energija kod roštiljdžija, koji žele umeće i maštovitost i da prezentuju, ističe profesor kulinarstva, Ivica Zdravković.

Funkciju predsednika žirija, ove godine obavlja Aleksandar Stanković, Leskovčanin sa ogromnim iskustvom u kulinarstvu i doskorašnji šef kuhinje Hotela ”Splendid” u Budvi:

– Koliko god iskustvo da ima, čovek uvek može da nauči nešto novo. Danas je takav slučaj. Zbog potencijala koje nosi, ovo takmičenje mora da se podigne na još viši nivo, da se brendira i tu organizatorima stojim na raspolaganju. Mora leskovački roštilj i dalje da se promoviše, još jače i intenzivnije, jer se o njemu manje-više sve zna, a opet nedovoljno, koliko zaslužuje.

Nadmetanje majstora roštilja je u toku, a rezultate očekujemo posle 15 sati.

Check Also

Školarci od petka na mini raspustu

Prolećni raspust ove godine doneće učenicima punih deset dana odmora “u komadu”, što će biti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *