hotel bell

Svečani prijem povodom dana Belog štapa

Svetski dan Belog štapa obeležava se svakog 15. oktobra, počevši od 1964. godine, a na ovaj dan se obeležavaju dostignuća ljudi koji su slepi ili imaju oslabljen vid i obeležava se simbol nezavisnosti slepih osoba, beli štap.

Uoči ovog dana, danas je za predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, priredio prijem u Svečanoj sali grada.

„Izuzetno smo ponosni na rad ovog udruženja, jer više od sedam decenija uspešno ispunjava glavni cilj oko koga se okupilo, a to je integracija osoba sa oštećenim vidom u tokove društva. Preko Udruženja slepih i slabovidih, osobe oštećenog vida ostvaruju svoja prava, beneficije i povlastice propisane zakonom. To je misija vredna divljenja i podrške, a za njeno sprovođenje u praksi Udruženje je nagrađeno i Oktobarskom nagradom grada Leskovca za 2019. godinu. Lokalna samouprava je svesna specifičnih potreba slepih i slabovidih i ulaže velike napore da što adekvatnije odgovori na njih i život im učini lakšim i kvalitetnijim. Na ovim susretima koje svake godine organizujemo, trudimo se da čujemo, artikulišemo i razumemo sve njihove potrebe i izazove sa kojima se susreću, a koji su vrlo brojni, kako bismo zajednički osmislili kako da ih uklonimo i rešimo na prikladan način – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

U ime organizacije se obrati predsednik Alen Husić koji je iskoristio ovu priliku da se zahvali celokupnom gradskom rukovodstvu na dosadašnjem zalaganju za pomoć osobama sa invaliditetom i na maksimalnoj podršci za sve aktivnosti.

Neposredno pre prijema članovi ove organizacije su prošetali Leskovcem, sa ciljem da skrenu pažnju javnosti na pristupačnost, odnosno nepristupačnost, životnog okruženja slepima i slabovidima koji žive u našem gradu.

Check Also

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen plan rada za narednu godinu

Grad Leskovac je spreman za zimske uslove, jer je izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje …

Оставите одговор