Početna / DRUŠTVO / Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva za košarkašice

Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva za košarkašice

U Košarkaškom savezu Srbije danas je održana treća sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke u košarci, kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je zahvalila ministru omladine i sporta, Košarkaškom savezu, svim članovima odbora i partnerima koji su podržali organizaciju ovog važnog takmičenja za našu zemlju.

“Želim da vas izvestim da smo organizaciono potpuno spremni za održavanje Evropskog prvenstva, mesec i po dana pre početka takmičenja. Evropsko prvenstvo za košarkašice izuzetno je važno za Beograd i Srbiju, ne samo da promovišemo sport, već naše gradove i zemlju, a pre svega da promovišemo ženski sport koji, imam utisak, nikada nije dovoljno propraćen”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da je sve spremno za početak prvenstva koje počinje 27. juna u Nišu i Zrenjaninu, dok će se finalna faza održati u Beogradu.

“Sada je na našim košarkašicama red da pokažu koliko umeju, a mi smo tu da ih podržimo”, rekla je potpredsednica Mihajlović.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da je Organizacioni odbor prvenstva, na čelu sa potredsednicom Vlade, pokazao kako timskim radom i zalaganjem i pre roka mogu da se završe poslovi.

“Verujem da ćemo organizacijom ovog prvenstva postaviti nove standarde i da će naša zemlja i ubuduće imati primat u organizaciji velikih takmičenja, zbog čega je do sada bila primer svim ostalima. Hvala potpredsednici Vlade što je dala podršku ovom takmičenju, a posebno što je promociju ženskog sporta i motivisanje devojčica da se njime bave stavila među svoje prioritete”, rekao je on.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, istakao je zadovoljstvo što je deo jednog uspešnog tima.

“Ovo prvenstvo je izuzetno značajno za Beograd. Daćemo sve od sebe da se takmičenje održi na najvišem nivou i da svi budu zadovoljni, a naše košarkašice što uspešnije”, rekao je on.

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, zahvalio je na podršci potpredsednici Vlade, ministru Udovičiću i svim članovima odbora, i rekao da su sva otvorena pitanja u vezi s organizacijom prvenstva rešena.
“Sve ide po planu. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini”, rekao je Danilović.

Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci održava se od 27. juna do 7. jula. Grupna faza takmičenja odigraće se u Nišu i Zrenjaninu, a finalna u Beogradu.

Pogledaj takodje

BEZ PANIKE: Cele sledeće nedelje provera sirena za uzbunjivanje

Od ponedeljka 23. do petka 27. septembra svakodnevno će građani Leksovca čuti sirene za uzbunjiv …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *