Home / DRUŠTVO / Sve je spremno za 32. Festival roštilja u Leskovcu: Izlagača više nego lane, Jelena traži dodatne LED ekrane i najavljuje spektakl
hotel bell

Sve je spremno za 32. Festival roštilja u Leskovcu: Izlagača više nego lane, Jelena traži dodatne LED ekrane i najavljuje spektakl

Vidno zabrinut zbog zbog prognoze, direktor Turističke organizacije, Nebojša Kocić, veruje ipak da vreme neće u velikoj meri “pokvariti“ “Roštiljijadu“, za čiji je početak sve gotovo spremno

Ono što će predstojeću razlikovati od svih prethodnih jeste to što će takmičenje za najveću pljeskavicu na svetu biti održano, ne ispred glavne bine, nego u dvorištu Šop Đokićeve kuće, a tu će se, nadmetati i najstori roštilja, kojima je, za tu namenu, bila ustupana kuhinja Trgovinsko-ugostiteljske škole.

Druga značajna novina je da se koncerti sele na trg, gde će, na postojeći plato, biti dograđena bina:

– Tamo imamo mnogo više prostora, ali smo ispravnost odluke ipak proverili u razgovoru sa izlagačima, koji su se složili da je izmeštanje glavne bine dobra ideja. Zelene površine na trgu će biti zaštićene ogradom, pa verujem da ćemo dobiti lep, široki plato za mnogo ljudi, a da istovremeno ne narušimo njegov izgled. Program je kompletiran: na otvaranju će nastupiti Jelena Karleuša, pa slede koncerti Jelene Rozge, Goce Tržan, Vesne Zmijanac, Kikija Lesendrića i na kraju Riblje čorbe.

Direktor Kocić veruje da će najavljena imena privući mnogo posetilaca. Osim što se oko Karleuše digla velika pompa, novinari su, juče u Beogradu, posebnu pažnju posvetili Vesni Zmijanac, a Čorbin nastup uvek privuče mnogo ljudi:

– Jelena baš ima želju da u Leskovcu napravi spektakl. Tražila je dodatne Led ekrane, pažljivo planira svaku sitnicu i verujem da ćemo na otvaranju dobiti zaista spektakularan koncert. U izboru muzičkih gostiju, uvek se trudimo da dovedemo pevače koje nismo imali priliku da slušamo na “Roštiljijadi“, a da njihovi honorari budu u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Bez obzira na to, jesu li pojedini umetnici po “nečijem ukusu“ ili ne, treba da pokažemo kulturu i poštujemo svačije pravo da nekoga voli, istakao je Kocić.

Prema njegovim rečima, iako će ove godine biti više izlagača nego lane, za sada ih je 20, ponovo su izostali veliki leskovački ugostitelji.

– Nakon prve i druge licitacije, sledi slobodna pogodba, pa je realno očekivati da će se štandovi zakupljivati i tokom vikenda. Što se tiče prostora od Biblioteke do mosta, on je potpuno popunjen. Ove godine neće biti ringišpila, ni ostalih velikih rekvizita u zabavnom parku za decu. Tokom manifestacije ćemo imati priliku da čujemo i orkestar Elvisa Bajramovića, prve trube Dragačeva, što će, verujem, biti poseban ugođaj.

Otvaranju 32. “Roštiljijade“, najavljenom za 20 sati i 45 minuta, prethodiće tradicionalni defile mažoretkinja u pratnji trubača i maskota, ali za sada nema potvrde da će se na ceremoniji pojaviti neko od visokih državnih zvaničnika, rekao je direktor Kocić.

Check Also

Dvojica Nišlija uhapšena zbog prodaje, odnosno posedovanje heroina, metadona i 50 psihoaktivnih tableta

Niška policija, lišila je slobode M.M. (1978) iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da …

Оставите одговор