Stojanović: Tražimo izvinjenje zbog odluke Vlade Srbije da izložbu o Sretenju i Danu državnosti otvori nenadležna ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Odbornik u Skupštini grada Leskovca i poverenik Demokratske stranke u Leskovcu Saša Stojanović oglasio se saopštenjem za javnost povodom boravka ministarke poljoprivrede u Leskovcu.

“Demokratska stranka oštro protestvuje protiv odluke Vlade Srbije da izložbu o Sretenju i Danu državnosti, inače dobro postavljenu i organizovanu, otvori potpuno nenadležna ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a koja je u svom govoru čak pogrešila i datum otvaranja izložbe. Takođe, u trenutku kada se hiljade poljoprivrednika buni zbog pogrešne politike prema agraru, ova ministarka nalazi vremena da se bavi otvaranjem izložbe koja nema veze sa njenim resorom.

Međutim, i dalje su nejasni razlozi zašto je Leskovcu zapala baš ova ministarka, pa smo rešili da građanima Leskovca ponudimo moguće odgovore:

  1. SNS i Vladu Republike Srbije baš briga za Leskovac i njegove kulturne potrebe pa za otvaranje važne izložbe šalje ministarku koja nema nikave veze ni sa kulturom ni sa istoriografijom, pokazujući i na taj način da im je Leskovac važan samo kao mesto gde je moguće pokrasti 15 hiljada glasova.
  2. Ministarka kulture je danas malo menjala resore sa ministarkom poljoprivrede; ukoliko se i Maja Gojković bude pojavila da, u starom dobrom naprednačkom maniru , otvara neku njivu, ovo bi moglo da bude prilično tačno objašnjenje ovog nezapamćenog skandala.
  3. Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije sve van Beograda smatraju jednim velikim privatnim imanjem, uključujući i Leskovac kao peti grad po veličini u Srbiji, pa nam zato šalju i „nadležnu“ ministarku.

Zbog ovakvog omalovažavanja našeg grada, DS Leskovac traži hitno i javno izvinjenje kako Vlade Srbije tako i Gorana Cvetanovića, kao i njihovo javno obećanje da više nikada neće dozvoliti ovakvo ponižavanje našeg grada.” – navodi se u saopštenju poverenika GrO Demokratske stranke u Leskovcu Saše Stojanovića koje smo preneli u celini.

Check Also

Muzika za violu kroz vekove u četvrtak u Svečanoj sali grada Leskovca

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u 19 časova u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *