hotel bell

Stiže 100 novih kontejnera za staklenu ambalažu

Seriju tradicionalnih poseta javnim i komunalnim preduzećima u Leskovcu, gradonačelnik Cvetanović je danas nastavio u ”Pww-u”, sa kojim je zajednički konkurisao i dobio specijalne posude za odlaganje staklene ambalaže

Saradnja lokalne samouprave i ”Pww-a” je dobar primer javno-privatnog partnerstva, koji je doprineo značajnom unapređenju životne sredine u našem gradu, ocenio je Cvetanović, ali podsetio partnera i na obavezu uplate prošlogodišnje dividende i naknade za deponovanje smeća iz drugih opština:

– Sa deponijom u Željkovcu, Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, kolektorom i završetkom ORIO projekta, Leskovac će biti jedan od retkih gradova sa zaokruženim eko-sistemom. Od partnerstva sa ‘PWW-om”, grad godišnje prihoduje 12,5 miliona dinara. Ova kompanija nam je prošle godine uplatila polovinu dividende, pa očekujemo da i ostatak duga izmiri narednih dana, kao i naknadu za deponovanje otpada sa teritorije drugih opština.

Direktor Srđan Nisić, podsetio je na činjenicu da preduzeće svake godine ulaže u obnovu voznog parka, kanti i kontejnera, koje besplatno deli građanima, što je jedinstven slučaj u Srbiji.

– Zajedno sa gradom smo konkurisali kod Ministarstva za ekologiju i dobili 100 kontejnera za stakleni otpad, pa će građani Leskovca moći da odlažu otpad na ”pametan način”. Prikupljenu staklenu ambalažu daćemo na reciklažu. Još uvek nemamamo raspored tačnih lokacija na kojima će biti postavljeni,, ali su ovi specijalizoani kontejneri specifičnog izgleda i na njima je odštampano podsećanje da služe samo za staklo.

Direktor je iskoristio priliku i da naglasi kako su još jedan pokazatelj dobre saradnje ”PWW-a” i lokalne samouprave, zajedničke eko-akcije uklanjanja divljih deponija, sa kojih je odneto oko 8.000 tona smeća.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор