hotel bell

Stefan Milenković sa “Amorozom“ na proslavi jubileja Kamernog orkestra

Proslavljeni srpski violinista nije prvi put u Leskovcu, ali mu je, kaže, svaki put zadovoljstvo da nastupa sa muzičarima čiju dobru energiju oseća i koja ga motiviše da bude još bolji

Kamerni orkestar “Amorozo“, do skora jedini van Beograda, s uspehom traje već 20 godina, tokom kojih je kulturno, a posebno muzički obogatio Leskovac. Umetnički rukovodilac Maja Cakić, sa setom se prisećajući svega što je stalo u protekle dve decenije, ističe da su članovi orkestra, tokom tog perioda, od kolega – postali porodica:

– A kao i u svakoj porodici- ima svega. Ljubavi najviše, ali i nervoze, prebacivanja. Često mi moji saradnici govore da sam sadista, gonič robova, prezahtevna i perfekcionista. Ali kada nas, posle sjajnih nastupa, a, bez lažne skromnosti, mogu da kažem da su uglavnom takvi, zadovoljna publika nagradi gromoglasnim aplauzom, znamo da je sve što smo prošli itekako vredelo. Želim da kažem da ovaj posao nije lak. Mi se finansiramo preko projekata i za to što opstajemo i možemo da se razvijamo, posebno dugujemo gradu Leskovcu i Ministarstvu kulture. Hvala svima. Što se tiče Stefana Milenkovića, pre svega se radujem što se vratio u Srbiju, a zatim i što je, tokom proteklih godina posao jedan od naših najvernijih saradnika i prijatelja.

A proslavljeni muzičar je, zahvaljujući na prijemu i lepim rečima, ocenio da su dve decenije rada veliki jubilej, čime god da se čovek bavi.

– Kada gledam ove ljude, vidim ono što je iza strukture. Vidim ljude koje sjedinjuje ljubav i prijateljstvo i moram da podvučem da vi kao grupa, ne samo da trajete 2o godina, već su one obeležene kvalitetom i rezultatima. Ovde uvek osećam lepu energiju, a to je ono što mene motiviše da uvek idem napred, da ne posustajem. Očekujemo zaista divan koncert i daćemo svoj maksimum jer je ovo grad koji to zaslužuje, prepoznaje i razume.

Zahvaljujući se “Amorozu“ što jubilej proslavlja serijom besplatnih koncerata za sugrađane, gradonačelnik Goran Cvetanović je ovom Kamernom orkestru zahvalio i za pokretanje još nekih kulturnih manifestacija:

– Na inicijativu Maje Cakić, pokrenut je i već 15 godina traje “Ledamus“, na kome nastupaju najeminentniji domaći i strani klasični muzičari. Zbog toga što godinama unapređuje ovdašnju muzičku scenu, “Amorozo“ će uvek u lokalnoj samoupravi imati partnera i podršku. Hvala vam što ćete nam i večeras prirediti još jedan koncert za pamćenje i što ste nam ponovo upriličili nastup virtuoza Stefana Milenkovića.

Obežavanje velikog jubileja, Kamerni orkestar “Amorozo“ realizuje pod imenom “20 dana za 20 godina“, a osim Stefana Milenkovića, leskovačka publika će imati priliku da vidi i čuje i druge brojne muzičare.

Check Also

Online sastanak delegacija SKGO u političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština je na svojoj Petoj sednici održanoj krajem prošle godine, …

Оставите одговор