Početna / DRUŠTVO / “Staze zdravlja” u Sijarinskoj Banji
hotel bell

“Staze zdravlja” u Sijarinskoj Banji

Opština Medveđa je u saradnji sa Rehabilitacionim centrom “Gejzer” iz Sijarinske Banje, aplicirala je na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa projektom za razvoj turizma “Staze zdravlja”.

Sredstva za početak realizacije ovog projekta odobrena su od strane ministarstva u iznosu od 6 miliona dinara, dok lokalna samouprava opštine Medveđa učestvuje u projektu sa iznosom od 600.000 dinara.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić potpisao je ugovor sa državnim sekretarom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Miodragom Kneževićem i istakao da će radovi na realizaciji staze od 1100 m2 početi na proleće.

U planu je da čitava pešačka (trim) staza bude prekrivena behatonom uz postavljanje ivičnjaka. Staza zdravlja će biti sa pogledom na Gejzer, počevši od crkve putem koji vodi do objekta za inhalaciju. Inače, opština Medveđa je potpisala Sporazum o saradnji sa RHC Sijarinske Banje kojom se staza zdravlja daje na korišćenje.

Pogledaj takodje

U Jablaničkom okrugu 89 novozaraženih, najviše u Leskovcu, Vlasotincu i Bojniku – Među obolelima i troje dece i troje učenika

Na podru;ju Jablaničkog okruga nastavljen je trend „zaravnjenja krive“, odnosno stabilizacije brokja novozaraženih na dnevnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *