Home / DRUŠTVO / “Statovac“ gradi punom parom
hotel bell

“Statovac“ gradi punom parom

Na parceli u Zelenoj zoni, koju je kupilo od grada, preduzeće “Statovac“ gradi objekat impozantnih dimenzija

Grad je “Statovcu“, na licitaciji, pre tačno dve godine prodao zemljište u Zelenoj zoni, za 41,5 miliona dinara, sa namerom da posao proizvodnje i izvoza kancelariskog materijala, kojim se bavi tri decenije, proširi i unapredi:

– Prvi je lokalni privrednik koji je izrazio interesovanje za zemljište u Zelenoj zoni i potpuno transparetno kupio parcelu, na kojoj je, kao što vidite, počeo da gradi Distributivni centar. Grad Leskovac ceni i podržava sve investitore i doprinose razvitku privrede i ekonomije. Zato je iz lokalnog budžeta izdvojen 21 milion dinara za izgradnju pristupnih saobraćajnica do parcele i postavljanje osvetljenja. Uskoro i turski investitor, sa kojim smo nedavno potpisali ugovor, počinje da gradi, južno od fabrike “Aptiv“, tako da su na ovoj lokaciji ostale još samo tri prazne parcele, reči su gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Kako vlasnik “Statovca“ nije u Leskovcu, jer ima svoju fabriku i u Hong Kongu, to će o visini ulaganja, rokovima za izgradnju i ostalim detaljima oko Distributivnog centra, javno govoriti krajem oktobra, najavljeno je danas.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *