Home / DRUŠTVO / Sredinu jula rezervišite za “Grdeličko leto“
hotel bell

Sredinu jula rezervišite za “Grdeličko leto“

Foto: Ilustracija, arhiva Dnevnika juga

Iz Programa tradicionalne kultursko-zabavne manifestacije, koja obiluje zanimljivim sadržajima, danas izdvajamo dva : Sajam vina i roštilja, odnosno Grdeličku regatu

Prva preporuka je za veče, za koje su vam potrebne samo dve stvari: dobro raspoloženje i dobro društvo, jer se bolje jede, a posebno konzumira vino, kad niste sami. Lokacija je centar Grdelice, datum 12. jul. Program počinje u 18,30 izložbom vina, uz degustaciju. Dva sata kasnije “na pozornicu“ će učenici Muzičke škole “Stanislav Binički“. Događaj večeri je koncert “Siki-ja i bend-a“.

Jedan od najzanimljivih tradicionalnih sadržaja “Grdeličkog leta“ jeste Regata Južnom Moravom, planirana za 16. jul.

Učesnici se okupljaju u do 11 sati ispred Doma kulture i organizovano stižu do Sarajevskog mosta, a regata startuje u minut do 12. Spust traje oko tri sata. Na cilj, u Dobrotinu, bi trebalo da se stigne oko 15 sati. Za sve učesnike i plovila obezbeđen je povratak do Grdelice, gde će biti priređen besplatan ručak.

To su samo neke ovogodišnje manifestacije, a ne treba zaboraviti da je “Grdeličko leto“ čuveno i po sjajnim koncertima, pa će gosti varošice na Južnoj Moravi, tokom jula, biti, između ostalih, Miroslav Ilić (9. jul), Kerber (10. jul) i Bojan Marović (22.jul).

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.