Početna / DRUŠTVO / SRBIJA U RITMU EVROPE: Leskovački trio predstavlja Severnu Makedoniju na takmičenju u Vranju
Dionis Restoran Leskovac

SRBIJA U RITMU EVROPE: Leskovački trio predstavlja Severnu Makedoniju na takmičenju u Vranju

U Svečanoj sali grada Leskovca, danas je organizovan prijem za učesnice takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

Tri talentovane Leskovčanke Isidora Mitić, Katarina Pejčić i Ana Stojilković predstavljaće naše susede Severnu Makedoniju,numerom Tamare Todevske na takmičenju koje će se ove godine održati u Vranju.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca, poželeo je uspeh ovom tri -u, sa nadom da će naš grad predstaviti na najbolji mogući način.

„Ovo je samo još jedan u nizu projekata koji promovišu mladost i pozitivne vrednosti našeg grada. Grad Leskovac ulaže u mlade ljude i ovu praksu će i dalje nastaviti. Preko stipendija, nagradnih ekskurzija, volonterskih projekata prošlo je desetina hiljada mladih. U prethodne četiri godine je nagrađeno 2000 talenata sa preko 65 miliona dinara. Pored svakodnevnih aktivnosti kojima pokušavamo da ojačamo kapacitet i perspektivu mladih, već šest godina zaredom organizujemo nagradno putovanje najuspešnijih maturanata o trošku grada, do sada je za ove namene izdvojeno oko 10 miliona dinara, kao i 5,1 milion dinara za finansiranje oko 70 omladinskih projekata koje je pripremalo čak 3350 mladih osoba, a već dve godine zaredom finansiramo udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca (6 miliona dinara godišnje). Govoreći o volonterima moram još jednom da pohvalim 420 mladih koji su angažovani u kol centrima za vanredno stanje koji su odgovorili na 9000 poziva i 4000 puta izašli na teren.“

Isidora Mitić, vokal ove pevačko plesačke družine je iskoristila ovu priliku da pozove sve naše sugrađane, da im pruže podršku i da se uz nju izbore za visoki plasman.

Takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ emituje se na Prvoj srpskoj televiziji i okuplja mlade talentovane ljude iz gradova Srbije koji pesmom predstavljaju zemlje članice Evropske unije.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *