Home / DRUŠTVO / Sportske igre madih: Leskovački osnovci ostvarili zapažene rezultate
hotel bell

Sportske igre madih: Leskovački osnovci ostvarili zapažene rezultate

U Vranju su juče održane regionalne “Sportske Igre Mladih“. Pored domaćina učešće je uzeo i Aleksinac, Kuršumlija, Niš, Surdulica, Vladičin Han i Leskovac.

Deca iz osnovnih škola 2006. godište i mlađi i kategorija 2010. i mlađi takmičili su se u odbojci na pesku, odbojci, rukometu, tenisu, šahu i stonom tenisu.

Celokupno takmičenje je zamišljeno da se deca druže i takmiče, a svaki pobednik u disciplini ostvaruje pravo učestvovanja na republičkom takmičenju, a ako se i tamo plasira kao prvi, onda ide na Međunarodno takmičenje “Sportskih Igara Mladih“ u Splitu.

Leskovčani su ostavarili zapažene rezultate i to prvo mesto i pravo nastupa na republičkom takmičenju ostvarila je teniserka Tara Aleksić. Drugo mesto kod teniserki zauzela je leskovčanka Jevrosima Mitić. Kod dečaka u jako zanimljivom finalu drugo mesto je bio naš najuspešniji teniser iz Leskovca Pavle Stojiljković koji je igrao sa 3 godine starijim drugom iz Niša i umalo čak i pobedio, dok je teniser Nikola Tošić zauzeo treće mesto.

Što se tiče stonog tenisa, Mihajlo Stojiljković je takođe zauzeo drugo mesto izgubivši od dve godine starijeg druga iz Niša. 

Odbojka na pesku kod devojčica rođenih 2006. i mlađe je bila najjača i bilo je ukupno 22 prijavljene ekipe. Dve ekipe iz Leskovca uspele su da osvoje drugo i treće mesto u sastavu Miljana  Jovanović i Tijana Lukić drugo mesto, a Milica Stojanović i Anđelina Kocić osvojile 3 mesto.

„Ovim takmičenjem gradski savez za školski sport završio je školsku sezonu takmičenja i prezadovoljni smo svi kako smo za kratko vreme uspeli da organizujemo sva takmičenja koja su bila pred nama i u Leskovac došli sa jako puno medalja kako sa okružnih, međuokružnih, republičkih i sada sa takmičenja u sportskim igrama mladih. Ovo je ipak bila jako uspešna školska godina za nas i jako smo zadovoljni postignutim rezultatima – navode iz Saveza za školski sport.

Check Also

U Domu kulture „Radan“ otvorena izložba „Papir govori“

U sklopu manifestacije Muzeji za 10, u Domu kulture „Radan“ otvorena je izložba „Papir govori“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.