Početna / SPORT / SPORTOM DO ZDRAVLJA Počela Amaterska košarkaška liga Leskovca

SPORTOM DO ZDRAVLJA Počela Amaterska košarkaška liga Leskovca

U organizaciji Kancelarije za mlade Grada Leskovca i Košarkaškog kluba „Actavis Akademija“, danas je u hali na sajmištu otvorena prva Amaterska košarkaška liga Leskovca sa sloganom „Sportom do zdravlja“.

 

– Prevashodni cilj takmičenja je da se za sada klubovi iz našeg grada, a kasnije i iz regiona udruže, kako bi nastavili tradiciju dobre košarke u Leskovcu. Ovde se nalaze vrhunski košarkaši iz Leskovca, koji su proneli nekada slavu dobre košarke i koji su igrali za strane timove, što dodatno daje na snazi i pridodaje kvalitetu takmičenja. Za sada je prijavljeno osam ekipa sa 120 učesnika od petnaestogodišnjaka do seniora i starijih, a nadam se da ćemo u narednoj sezoni trenutno najuspešniji košarkaški klub Zdravlje vratiti u viši rang takmičenja – rekao je Vladan Stojiljković na današnjem otvaranju.

U prvom kolu Amaterske košaršakške lige Leskovca najviše uzbuđenja viđeno je u duelu ekipe Kancelarije za mlade i ekipe Dnevnika Juga. U timu Dnevnika Juga igrali su Igor Stojanović, Jovica Arsić, Božidar Đermanović, Siniša Stošić …

Rezultati prvog kola:

Kancelarija za mlade – Dnevnik juga 36:39

Actavis akademija – Pečenjevce 110:96

Omladinac – Dabo Grdelica 90:72

Dubočica – Borac – odloženo

Takmičenje je simbolično otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je podbacio loptu na početku prve utakmice u Amaterskoj košarkaškoj ligi Leskovca.

Utakmice će se igrati u skoro svim kategorijama po sistemu svako sa svakim i to svake subote.

Medijski sponsor Amaterske košarkaške lige Leskovca je web-portal DNEVNIK JUGA iz Leskovca.

 

Pogledaj takodje

LIDER PREJAK ZA LESKOVČANE Sloboda – Zdravlje 100:91

Košarkaši Zdravlja Leskovac poraženi su na gostovanju u Užicu u duelu sa ekipom Slobode rezultatom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *