Ulične trke povodom Dana oslobođenja Leskovca

Objavljeno u kat. Sport oktobar 10 2017

Posle Leskovačkih letnjih festivala juna meseca, ulične trke u Leskovcu su ponovo organizovane ispred Leskovačkog kulturnog centra.

 

Organizator takmičenja je Atletski klub „Dubočica“, a pomoć u organizaciji takmičenja je pružio Gradski savez za školski sport, Turistička organizacija grada Leskovca i Savez za rekreativni sport Republike Srbije.

Učenici leskovačkih škola su se masovno odazvala takmičenju. Učešće na takmičenju je podržala i Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ koja je decu predškolske grupe dovela da se trkaju i druže na trci od 60 metara. Učenici od prvog do četvrtog razreda su trčali 150 metara, od petog do osmog, kao i srednje škole jedan krug u centru grada, a to je oko 500 metara.

Najmasovnije škole koje su učestvovale na takmičenju kod osnovnih su: OŠ „Svetozar Marković“, OŠ „Vasa Pelagić“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Vožd Karađorđe“,''OŠ''Trajko Stamenković'' , a kod srednjih Tehnička škola „Rade Metalac“, Ekonomska škola, Srednja škola Vučje i Srednja škola ''Grdelica'' iz Grdelice. Na takmičenju su učestvolali i atletičari Atletskog kluba „Pirot“ iz Pirota i Atletski klub „Vlasotince“ iz Vlasotinca.

Prva tri plasmana su nagrađena medaljom i diplomom, a najmasovnija osnovna i srednja škola peharom. A to je pripalo OŠ „Svetozar Marković“ i Tehničkoj školi „Rade Metalac“.

Ulične trke su vraćene posle mnogo godina na mesto gde je bilo uvek puno dece, a ovom prilikom i današnjim takmičenjem smo pokazali, da i dalje deca vole sport, vole atletiku, vole da se takmiče i da treba negovati sport u gradu i deci pružiti što više raznovrsnijeg sadržaja, Pod hitno treba ubaciti sport u škole gde će deca moći da uče šta je sport, i čemu ih treba usmeravati.

Danas je na ovim uličnim trkama učestvovalo preko 300 dece, ali da su svi podržali ovu akciju, to bi bio mnogo veći broj, ističu iz atletskog kluba ''Dubočica'' i Gradskog Saveza za školski sport.

(GSŠS)

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.