Početna / DOGAĐAJI / Spektakularnim koncertom i prosidbom na bini završen ovogodišnji „Vinski bal“

Spektakularnim koncertom i prosidbom na bini završen ovogodišnji „Vinski bal“

Prosidba na bini, poslednja pesma i kiša koja počinje jače da pada – scena je sa koncerta Dragane Mirković kojim je završen ovogodišnji Vinski bal. Posetioci svih uzrasta uživali su sinoć pored Vlasine na koncertu koji je trajao 40-ak minuta duže od planiranog.

Tokom dana održan je 4.Međunarodni salon vina na kome je svoje proizvode predstavilo 30-ak izlagača iz zemlje i regiona.

„Posle decenija stagniranja i propadanja, mladi ljudi i domaćini su rešili da obnove zasade i ponovo prave dobra domaća vina. To, naravno, nije u obimu kao od pre nekoliko decenija, prosto je teško dostići taj obim, ali je važan pomak u revitalizovanju vlasotinačkog vinogorja. Kao podršku tom naporu, lokalna samouprava je ove godine odvojila 4 miliona dinara za subvencije u voćarstvu i vinogradarstvu i nadamo se boljim danima za vlasotinačko vinogorje. Takođe, čast nam je da su najznačajnije vinarije iz zemlje i regiona stavile Vlasotince na svoju poslovnu mapu i došle na salon vina – rekao je prilikom otvaranja predsednik vlasotinačke opštine Goran Todorović.

Na završnoj večeri za boginju vina izabrana je Leskovčanka Jovana Mitić, mis šarma je Aleksandra Ristić, a mis fotogeničnosti Milica Nikolić. Nastupili su mališani PU „Milka Dimanić“, Leskovačke mažoretkinje, karnevalska grupa, a pažnju je izazvala i revija venčanica.

Svečana povorka koju su činile vinogradarske vile, mažoretkinje, vinski vitezovi, folklorni ansambli i karnevalska grupa prošla je gradom od platoa ispred zgrade opštine do letnje pozornice.

U ranim popodnevnim satima okončana je  i manifestacija Izađi mi na teglu, na kojoj je pobedila ekipa Pčelice.

Organizator Vinskog bala je Turistička organizacija, generalni pokrovitelj opština Vlasotince, a manifestaciju su i ove godine podržali brojni sponzori.

Pogledaj takodje

Ministarstvo prosvete finansira projekat Grada Leskovca „Razigraonica“ sa 4,5 miliona dinara

U Beogradu su danas potpisani ugovori Ministarstva prosvete sa predstavnicima lokalnih samouprava o realizaciji pojednačnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *