Početna / POLITIKA / Socijalisti Vlasotinca predložili Ivicu Dačića za predsednika SPS-a

Socijalisti Vlasotinca predložili Ivicu Dačića za predsednika SPS-a

Juče je u Vlasotincu održana konferencija Opštinske organizacije  Socijalističke partije Srbije u Vlasotincu, u okviru priprema za održavanje Desetog kongresa SPS-a, koji je zakazan za 22. decembar 2018. godine.

Na Konferenciji, kojoj je prisustvovalo 152 delegata, na dnevnom redu bilo je razmatranje Izveštaja o radu Opštinske organizacije SPS u Vlasotincu u periodu od 2014. do 2018. godine, izbor delegata OO SPS Vlasotince za Kongres SPS i usvajanje predloga kandidata za predsednika SPS i članove glavnog odbora SPS. Sednici je prisustvovao Žikica Nestorović državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Okružnog odbora SPS za Jablanički okrug.

Izveštaj o radu OO SPS podneo je Nebojša Stojanović, predsednik OO SPS Vlasotince. Napomenuo je da su prethodne četiri godine bile pune izazova, ali i godine odličnih izbornih rezultata, imajući u vidu da je ovaj opštinski odbor, na 12 mesu u Srbiji, po procentu osvojenih glasova na opštinskim i parlamentarnim izborima, sa osvojenih 19% glasova, a da je zajedno sa koalicionim partnerima iz SNS-a , na predsedničkim izborima osvojeno više od 72 % glasova. Sve to potvrđuje snagu SPS-a u Vlsotincu i ukazuje na poverenje glasača.

Nebojša Stojanović pomenuo je i to da je SPS u Vlasotincu u Lokalnim organima vlasti već deset godina u kontinuitetu i da je za to vreme naročiti doprinos SPS u izgradnji infrastrukture – izgradnji i osavremenjavanju gradskih ulica, lokalnih puteva, zatim u domenu energetike, u izgradnji i opremanju sportske infrastrukture. U toku 2018. godine, putem ministarstava u kojima su ministri iz SPS-a , obezbeđena su sredstva za finansiranje projekata iz oblasti povećanja nataliteta, ulaganje u projekte koji pobaljšavaju kvalitet života porodica sa malom decom, u seoskim mesnim zajednicama, kao i dovršetak objekta sportske hale u Vlasotincu.

Nakon  jednoglasnog usvajanja izveštaja o radu delegati Konferencije izbrali su 18 delegata za Deseti kongres SPS. Na konferenciji je usvojena odluka da se za predsednika SPS-a predloži Ivica Dačić, za članove Glavnog odbora SPS predloženi su Nebojša Stojanović – predsednik OO SPS Vlasotince i Milica Ranđelović – doktorant Medicinskog fakulteta u Nišu. Za člana Nadzornog odbora SPS predložen je Dejan Čikić, a za članove Statutarne komisije SPS – Marinko Đorđević i Bratislav Mladenović.

Pogledaj takodje

Gradonačelnik Leskovca na svečanoj sednici u Medveđi povodom 75 godina od oslobođenja

Opština Medveđa svečanom sednicom obeležila je svoj dan, 75 godina od oslobođenja. Svečanosti je prisustvovao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *