понедељак , децембар 10 2018
Početna / POLITIKA / SO Vlasotince usvojila rebalans budžeta, ambiciozni planovi za ulaganja u infrastrukturu

SO Vlasotince usvojila rebalans budžeta, ambiciozni planovi za ulaganja u infrastrukturu

Na sednici SO Vlasotince  usvojena je odluka o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2018.godinu.

– Ovim rebalansom budžet za 2018.godinu umesto usvojenih 1,404 milijarde iznosi 1,459 milijardi. Sa  jednih pozicija smo smanjili, a na druge dodali određene iznose. Primera radi, za most u Konopnici smo predvideli  150 miliona, a ugovor je sklopljen na 113 miliona dinara – obrazložio je,  između ostalog, predsednik opštine Zoran Todorović.

On je pojasnio da će posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima biti urađena atmosferska kanalizacija u MZ Rosulja, kao i da će biti sanirana klizišta, rekonstruisani mostovi i potporni zidovi u više mesta u kojima su ti objekti  oštećeni atmosferskim padavinama.

-Radićemo fiskulturnu salu u OŠ „Siniša Janić“ u partnerskom odnosu sa Ministarstvom privrede. Međutim, radimo na tome da celokupan iznos obezbedimo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Takođe, sa pozicije Opštinske uprave smanjili smo milion dinara, a otvorili smo novu poziciju za vanredne situacije, kako bismo mogli da finansiramo određene potrebe, kao što su cisterne sa pijaćom vodom u slučaju nestanka – dodao je predsednik Todorović.

Odbornici opozicije zahtevali su da se ravnomernije radi u smislu da se izvode infrastruktruni radovi u većem broju sela, a ne u, kako su rekli, samo nekoliko.

-Mi ovde sada razmatramo odluku o  rebalansu, a to o čemu govorite trebalo je da iznesete kada smo usvajali budžet.  Uostalom, veoma mi je drago kada nas kritikujete kada radimo – rekao je zamenik predsednika SO Vlasotince Nenad Stojković.

Odbornici su, između ostalog, doneli odluku o jednokratnim novčanim nagradama najboljim učenicima, studentima i mladim talentima na teritoriji opštine Vlasotince. Dali su saglasnost na plan i program rada Doma zdravlja za 2018.godinu, a usvojeni su i izveštaji o radu za prošlu godinu Opštinske uprave, SRC Vlasina, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, Kulturnog centra, Turističke organizacije, Opštinskog pravobranilaštva i Štaba za vanredne situacije

Pogledaj takodje

Održan okrugli sto na temu „Supervizija u socijalnom radu“

Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite je u saradnji sa Centrom za socijalni rad opština Vlasotince …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *