Home / DRUŠTVO / Snima se film “Nedelja“, o životu Džeja Ramadanovskog
hotel bell

Snima se film “Nedelja“, o životu Džeja Ramadanovskog

Filmski centar će sufinansirati snimanje pet dugometražnih igranih filmova, među kojima je i biografska priča nedavno preminulog pevača

Film „Nedelja“, po scenariju Stefana Boškovića i u režiji Nemanje Ćeranića, dobiće podršku od 20 miliona dinara. To je
uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog, data bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima.

Scenario se drži bitnih činjenica iz pevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava, ne dovode u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspešnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude, naglašavaju – piše u obrazloženju članova Komisije, uz predviđanje da je reč o potencijalnom bioskopskom hitu.

Za film “Saligia-sedam smrtnih grehova“, čije snimanje je počelo u Caričinom gradu (Ivstiniana Prima), Filmski centar Srbije izdvaja 24 miliona.

Po scenariju Teodore Ristovski, a u režiji Petra Ristovskog, radnja je smeštena u nepoznati prostor Saligija, u kome vreme stoji i u kome žive ljudi sa odlomcima svojih života, nedovoljnim da bi znali svoja imena, godine i status.

Prinuđeni su da borave u centru monumentalne građevine, za velikim stolom punim raskošne hrane i pića, istražujući zajedno svoje poreklo i razlog zašto su tu.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *