Slavska trpeza će koštati Leskovčane i do nekoliko desetina hiljada dinara

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradom se širi miris sveže pečene prasetine i ribe koje je neizostavno na ovogodišnjoj slavskoj trpezi. Kako se ove godine Sveti Arhangel Mihailo praznuje u utorak i sredu, domaćice su u čast ovog sveca pripremile posnu i masnu trpezu.

Uslužna delatnost pečenja radi punom parom. Kažu, ne mogu da postignu koliko ima posla, a leskovčani su za pečenje prasećeg mesa zakazaivali mesecima unapred. Ništa bolja situacija i u ribarnicama. Ako niste na vreme zakazali prženje ribe ne ostaje vam drugo nego da se sami latite tog posla.

Za prosečno prase od 20 kilograma cena pečenja iznosi 1000 dinara a što se tiče ribe, cena se kreće u zavisnosti od vrste, najjeftiniji i najtraženiji je oslić čija je cena 500 dinara za kilogram.

Slična situacija je i kada su kolaći u pitanju a oni se kreću od 800 do 1200 dinara za kilogram.

Organizovanje slave uvek predstavlja poseban izazov. Iako smo svi svesni činjenice da gozba nije, niti bi trebalo da bude glavna stvar kod krsne slave, ipak svi imaju veliku želju da svoje goste ugoste na što bolji način. Da bi se pripremila slava za desetak gostiju a da na trpezi bude predjelo, salate,  specijaliteti od mesa, praseće pečenje , čorba, torte, kolači i piće, Leskovačke domaćine bi to moglo da košta nekoliko desetina hiljada dinara.

Priprema slavske trpeze može biti stresna, ali nemojte preterano brinuti. Ukoliko i bude propusta ove godine, uvek se naredne možete popraviti a gosti će doći  da Vas ispoštuju, da ispoštuju sveca kog slavite i ulepšaju vam taj svečani dan.

 

 

 

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *