Home / DRUŠTVO / Školama od „Rotarijanaca“ na poklon dronovi
hotel bell

Školama od „Rotarijanaca“ na poklon dronovi

Osnovnim školama Jablaničkog okruga kao i Centru za stručno usavršavanje uručen je danas u Skupštinskoj sali grada, 31 dron za učenje programskih jezika u petom i šestom razredu.

Direktorima 23 leskovačke osnovne škole i 7 škola iz ostalih opština Jablaničkog okruga, te CSU su uručeni dronovi, dok je ranije danas završena obuka 60 nastavnika škola Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

„Prethodna godina nam je pokazala koliko je dragocena digitalna pismenost i informatička opremljenost i načinjen je veliki trud kako bi se zbog novonastalih okolnosti neposredna nastava u vreme pandemije zamenila onlajn časovima. Stoga je veoma je važno da se digitalna pismenost razvija kod najmlađih a još je važnije da se se deca što ranije zainteresuju za programiranje – kazao je gradonačelnik Leskovca.

Prof. dr Zorica Jestrović, guverner Rotarija za Srbiju i Crnu goru se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla:

„Mi u Leskovcu više nismo gosti, već smo partneri grada i zajedničkim snagama radimo na usavršavanju mladih, kako bismo im omogućili da imaju alat u svojim rukama i da sve što nauče u teoriji mogu da primene u praksi. Pokušaćemo da uz podršku prijatelja dodatno unapredimo uslove u školama.“

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор