hotel bell

Škola ”Milutin Smiljković” u Vinarcu- jedna od retkih u kojoj broj prvaka raste

Iz osmog razreda je ove godine izašao 31 đak, a u klupe Osnovne škole ”Milutin Smiljković” u Vinarcu, prvi put će sesti 39-oro učenika

Raduje i činjenica da je četvoro osnovaca, koji su prošle godine pohađali gradske škole, pokazalo interesovanje za upis u vinaračku. Direktor Dejan Cakić ima logično objašnjenje za to:

– Mnogo smo proteklih godina radili i uradili na stvaranju boljih uslova za rad i učenje. Kad su u pitanju infrastrukturni radovi, podsetiću da smo zamenili unutrašnju i spoljnu stolariju, svaka učionica je opremljena kompjuterom, video bimom i belom tablom, prostorije na jugoistočnoj strani, uključujući i učionice, opremljene su klimama, tako da se učenici i nastavnici osećaju prijatno i mogu nesmetano da se posvete nastavi.

budući prvaci

Ostaje, ponavlja direktor, da se postavi sistem centralnog grejanja, pa da ova škola bude obrazovna ustanova za 21. vek:

– Lokalna samouprava je obezbedila za te namene 6,2 miliona dinara i već je bila raspisana javna nabavka, na koju se javila jedna kruševačka firma, ali nije podnela kompletnu dokumentaciju. Očekujemo da se na ponovljeni tender javi preduzeće koje će imati kapacitete za ovaj posao. On je podeljen u dve faze: prva je izgradnja kotplarnice, a drugo instalacija sistema u objektu škole. Moja, želja kolektiva i gradskog rukovodstva je bila da se radovi izvedu tokom letnjeg raspusta, ali to, zbog tehničkih razloga neće biti moguće. Iskreno se nadam da ćemo, do početka grejne sezone, ipak moći da realizujemo planirano.

Što je bilo do škole – dokumentacija i dozvole, pripremljeno je, kaže direktor Cakić, dodajući da je ranije završen i veliki posao oko legalizacije objekta.

U međuvremenu, ova obrazovna ustanova se trudi da dodatno modernizuje nastavna sredstva, pa je, preko projekta ” Premošćavanje digitalnog jaza” obezbeđena nova oprema: pet laptopova i pet video-projektora, sa pratećom opremom.

U izdvojenom kombinovanom odeljenju u Priboju, u prvi razred je upisano sedam đaka, pa će se i tamo naredne školske godine oriti vesela dečja graja.

Check Also

Na Svetski dan voda podsećamo: Iz ”Barja” se snabdeva 100.000 ljudi-zato ga svi moramo čuvati

Ovogodišnji slogan obeležavanja Dana voda na svetskom nivou je ”Budi promena”, uz obrazloženje da nije …

One comment

  1. О томе ја причам,место које не одумире као већина других ..где млади остају,граде куће,стварају породице ..и у такво место не уложити ни динара…срамота. 21 век и ни метра асфалта нити канализације….а деца се рађају и газе исто блато као њихови пра деде….СРАМОТАААА

Оставите одговор