Početna / DOGAĐAJI / Sjajan nastup Nine Stanisavljević u Rusiji

Sjajan nastup Nine Stanisavljević u Rusiji

Sinoć je završeno Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju do 18.godina, koje se održavalo u Kazanju, u Rusiji. Pet dana su plivali juniori iz 36 evropskih zemalja.Srbiju je predstavilo 8 takmičara, medju kojima je boje našeg kluba i grada Leskovca branila Nina Stanisavljević, dok je vođa nacionalne selekcije bio naš trener i clan stručnog tima PSS Dušan Veličković.

Najbolje plasmane imala je upravo Nina, koja iako ima tek 15 godina, uspešno se nosila sa dve godine starijim juniokama iz cele Evrope.Najbolji plasman je bilo 10. mesto u disciplini 50 prsno ( 32.22 ), što je novi rekord Srbije do 18 godina i samo 12 stotih lošije od rekorda naše čuvene Nadje Higl.

Sledećeg dana Nina opet ruši record Srbije do 18 godina u discipline 50 kraul ( 25.98 ) i postaje druga plivačica u istoriji srpskog plivanja koja je tu deonicu isplivala ispod 26 sekundi. Tim vremenom je zauzela 13. mesto u Evropi, dok je u discipline 100 prsno bila 16.

Već za desetak dana, Nina i Bratislav Pešić će naše boje braniti u Baku-u u Azerbejdžanu na Evropskim Olimpijskim igrama mladih, odakle očekujemo još bolje vesti, jer će plivati sa svojim godištima. Tim Srbije će opet predvoditi naš trener Dušan Veličković.

Pogledaj takodje

Novih 180 sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta na Hisaru između Spomen parka i Babinog livačeta

Odeljenje za zaštitu životne sredine u saradnji sa JKP Komunalac započelo je danas sadnju drveća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *