Home / DRUŠTVO / Situacija u Vlasotincu ozbiljna, počeli radovi na prilazu vodozahvatu – Paketi pomoći za 25 porodica
hotel bell

Situacija u Vlasotincu ozbiljna, počeli radovi na prilazu vodozahvatu – Paketi pomoći za 25 porodica

Situacija u Vlasotincu je i dalje veoma ozbiljna jer se više od 20.000 stanovnika vodom snabdeva iz cisterni.

Vodovodni materijal, koji je naručen i uplaćen istog dana kada je nastao problem na vodozahvatu, stigao je danas.

– Trenutno se obezbeđuje prilaz do vodozahvata, odnosno pokidanog dela cevovoda koji vodi do fabrike vode. Ne znamo na šta ćemo naići u samoj reci i pod zemljom kad krene zamena, zbog toga ne mogu da dam obećanje kada će voda stići u cevi. Kad se to bude desilo i kada Zavod za javno zdravlje odobri upotrebu vode za piće obavestićemo građane – kaže predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.

Lokalna samouprava obezbedila  je pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima  za higijenu i dezinfekciju za najugroženije.

-Reč je o 25 porodica u romskom naselju pored Vlasine. Ono je najviše ugroženo i još 10-ak porodica u gradu. Komisija za procenu štete na stambenim objektima  je juče izvršila popis svih objekata i stvari. Angažovani su i radnici lokalne samouprave kojima je taj deo poslova u opisu radnog mesta, kako bismo ubrzali proces saniranja štete – kaže član Opštinskog veća Boban Petrović.

Porodica Saše Bakterovića ne boravi u svojoj kući već nekoliko dana. -Od romskih porodica, njih četiri su izuzetno ugrožene. Ova pomoć mnogo znači jer sve što smo imali od hrane uništeno je . Hvala predsedniku, rekao je da napravimo spisak onih koji ne mogu da borave u svojim kućama i opština ih je smestila u hotel  – kaže Bakterović.

Check Also

Još 46 osoba zaraženo Koronom u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Medveđi i Bojniku

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije podatke o epidemiološloj situaciji u Jablaničkom okrugu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *