hotel bell

SDS Leskovac: Poljoprivreda zamajac razvoja Jablaničkog okruga

Aktivisti Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke, delili su promotivni materijal na Zelenoj pijaci u Leskovcu i sa građanima razgovarali na teme iz oblasti poljoprivrede.

Boban Stanković, predsednik resornog Odbora i odbornički kandidat, naglasio je da je u datim okolnostima i ekonomsko-privrednoj situaciji u Leskovcu i Srbiji, o razvoju poljoprivrede teško može govoriti.

– Ja ipak smatram da se primenom i usvajanjem određenih mera, stvari mogu promeniti, jer ova grana može i mora biti sveukupan zamajac razvoja čitavog Jablaničkog okruga. Mi ćemo se zalagati za ponovno uspostavljanje poverenja između proizvođača i države, a to je moguće uraditi jedino ako svaki poljoprivrednik dobije svog stručnjaka-savetodavca.

Cilj nam je i da obezbedimo kompletno izvršenje agrarnog budžeta, kako na lokalu, tako i na nivou Republike, s tim da on bude projektovan najmanje na period od pet godina. Zalagaćemo se za uvođenje novih mera i standarda u proizvodnji, ali i da se deo nadležnosti resornog ministarstva, prenese na lokalne samouprave. Naš prioritetan zadatak biće privođenje kraju radova na izgradnji otkupno – distributivnog centra ”Zelena zona”, rekao je Stanković.

Članovi resornog odbora Socijaldemokratske stranke imaju dovoljno znanja i iskustva da sve pomenute planove sprovedu u delo, istakao je Boban Stanković, pozivajući poljoprivredne proizvođače sa područja grada, da na predstojećim izborima glasaju za listu SDS-a, koja nosi broj 7.

Suzana Stojiljković

Check Also

Zdravković: Produženje rada apoteke ‘Džunić” nije rezultat angažovanja lokalne samouprave, već našeg i pritiska medija

Leskovčani nikakvu zahvalnost za to što će jedna apoteka raditi tokom noći, ne duguju ni …

Оставите одговор