Početna / DOGAĐAJI / Sastanak gradonačelnika Leskovca sa bivšim načelnikom Jablaničkog okruga i najpoznatijim privrednikom Balkana

Sastanak gradonačelnika Leskovca sa bivšim načelnikom Jablaničkog okruga i najpoznatijim privrednikom Balkana

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović se sastao danas sa bivšim načelnikom Jablaničkog upravnog okruga Božidarom Stojiljkovićem i Dragomirom Draganom Tomićem, jednim od najpoznatijih privrednika Balkana.

Na sastanku je bilo reči o privrednim i ekonomskim potencijalima grada Leskovca, koji je ponosni nosilac sertifikata za lokalnu samoupravu sa izuzetno povoljnom poslovnom klimom. Diskutovalo se i o idejama za dalji razvoj grada, kao i budućim ulaganjima.

Dragomir Dragan Tomić, diplomirani ekonomista, je jedan od najuspešnijih ljudi Srbije koji se smatra rodonačelnikom preduzetništva na našim prostorima. On je pola veka rukovodio „Simpom“, od osnivanja preduzeća koje se i dalje smatra najpoznatijim i nauspešnijim srpskim proizvođačem nameštaja. Između ostalog osnovao je kompaniju koja je izgradila fabriku vode „Rosa“, fabriku čokolade „Simka“ i fabriku slatkiša „Kondiva“, fabriku boja i lakova, fabriku dušeka, a posedovao je i najveću farmu ovaca u Srbiji.

Pored izraženog preduzetničkog duha gospodin Tomić je izgradio i uspešnu političku karijeru, u više mandata je bio delegat i poslanik u skupštinama Srbije i bivše Jugoslavije. U periodu od 1994. do 1997. je bio ministar koordinator u Vladi Srbije, a nakon toga do 2000. godine potpredsednik Vlade.

Tokom svoje duge karijere odlikovan je mnogobrojnim priznanjima i nagradama. Više puta je biran za najuspešnijeg menadžera i najuglednijeg direktora bivše Jugoslavije. Nosilac je Priznanja za doprinos razvoju privrede Srbije, Zlatne plakete za ukupan doprinos razvoju privrede Srbije; Privredna komora Srbije mu je dodelila nagradu za posebne rezultate u privređivanju, a Privredna komora Beograda i Privredna komora Leskovca Specijalnu nagradu za životno delo.

Pogledaj takodje

Odbojkašice Leskovca grabe ka prvoj ligi

Posle odigranih 8 kola druge lige, odbojkašice „Leskovac 98“, nalaze se usamljene na vrhu tabele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *