Početna / DOGAĐAJI / Saopštenje Saveza za Srbiju – Reke SNS obećanja ponovo poplavile Niš

Saopštenje Saveza za Srbiju – Reke SNS obećanja ponovo poplavile Niš

Povodom jučerašnje poplave koja je nastala usled obilnih padavina u Nišu, saopštenjem za javnost obratio se Savez za Srbiju, koje prenosimo u celosti.

Nešto više od jednog sata, koliko je juče padala jaka kiša, bilo je dovoljno da se poplavi veliki broj niških ulica, stvori kolaps u saobraćaju i pričini materijalna šteta građanima Niša. 

Ne očekujemo da gradska vlast utiče na elementarne nepogode ali zato sa pravom zahtevamo da bar kontroliše meru u kojoj će one uticati na živote građana. Ovo nije prvi put da su niške ulice poplavljene posle obilnih kiša. Posle svake ulične poplave sledi i poplava novih obećanja, koja se veoma brzo pokažu kao neosnovana. Još uvek se sećamo Bulatovićevog obećanja da će se do oktobra prošle godine završiti Južni kolektor, koji bi prema njegovim rečima trebalo da reši probleme plavljenja. 
Ideja lokalne samouprave jeste da najsposobniji, ili makar sposobni, rešavaju probleme lokalne zajednice u interesu svih građana. Vreme je pokazalo da naprednjačka vlast nije sposobna da rešava elementarne probleme građana Niša.  Baš ta nesposobnost, kao i nedostatak argumenata jeste razlog za apsolutnu blokadu medija od strane Srpske napredne stranke. Blokadu koja sprečava čak i dobronamernu kritiku opozicije ali i nezadovoljnih građana. 

Savez za Srbiju poziva građane da isključe televizore, pogledaju svoje novčanike, da pogledaju poplavljene ulice grada i na osnovu toga odluče da li je potrebno menjati naprednjačku vlast.

Pogledaj takodje

Poručili ste robu preko AliEkspresa a poštarina je ispala skuplja od proizvoda – Saznajte kako je do ovoga došlo!

Usled pandemije korona virusa i uvedenih mera radi sprečavanja širenja istog, građani su se odlučivali …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *