Početna / POLITIKA / SAOPŠTENJE DS LESKOVAC Petnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

SAOPŠTENJE DS LESKOVAC Petnaest godina od ubistva Zorana Đinđića

Gradski odbor Demokratske stranke Leskovac oglasio se danas saopštenjem povodom 15 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića.

Danas se navršava petnaest godina od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Republike Srbije, dr Zorana Đinđića. Kako se u ovih petnaest godina pokazalo, to nije bio samo pucanj u jednog čoveka i državnika već „ubistvo“ svega onoga za šta se on zalagao i demokratske budućnosti ove zemlje.

Dokaz za to su oni koji su zaboravili svoju političku prošlost, a koji danas vrše najodgovornije državničke funkcije. Zaboravili su mnogi na inflaciju i ratove. Mnogi žele da kolektivna amnezija zahvati celokupno stanovništvo jer se u jednoumlju najlakše valja „ispod žita“. Sloboda govora, mišljenja i izbora je „mrtvo slovo“ na papiru u Srbiji Aleksandra Vučića. Apsolutizam je dostigao svoj vrhunac kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

Aktuelan je i pokušaj rehabilitacije Slobodana Miloševića. Sa političkim neistomišljenicima današnja vlast postupa kao sa najljućim neprijateljima, a sve sa ciljem da, blateći druge, opravda svoje neznanje i svoju nesposobnost. Institucije ne rade svoj posao jer su stavljene pod kontrolu jednog čoveka i njegovog režima. To nije Srbija kakvu je želeo i za kakvu se borio a na žalost i život dao  Zoran Djindjić i to nije Srbija kakvu nam je on ostavio.

Uprkos svemu i svima, Demokratska stranka je stvorena sa idejom koja i dalje živi.

Misija koju nam je Zoran Đinđić poverio, nije okončana, a njegova vizija se tek treba dostignuti.

Moto koji je vukao Zorana Đinđića, NIKAD SE NE PREDAJ, vuče sve nas i danas.

„Ako kreneš u preticanje, dodaj gas. Radi ono što smatraš da je ispravno, a ne ono što ce većina podržati“.

 

 

 

Pogledaj takodje

Mihajlović: 2 milijarde dinara za puteve u Jablaničkom okrugu – Arsić: Počinje nova istorija Medveđe

Po završetku sastanaka, u Kulturnom centru u Medveđi održana je konferencija za medije na kojoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *