hotel bell

Šampion Evrope kao uzor: Odbojkašice ”Leskovca” na utakmici između ”Zvezde” i ”Vakifbank-a” iz Istanbula

Da trener Vladan Šaraba ima potpuno novi koncept rada sa devojkama, koji su već ”registrovali” dobri poznavaoci odbojke, pokazuje i predlog da se uživo isprati utakmica 5. kola Lige šampiona, u Beogradu, između ”Crvene Zvezde” i stambulskog ”Vakifbank-a”, prvaka Turske, osvajača nacionalnog Kup-a i aktuelnog šampiona Evrope

Idemo da gledamo dobru odbojku i da devojke vide igru petostrukog prvaka Starog kontineta na delu, predložio je Šaki, uprava kluba prihvatila i jednodnevni edukativni izlet je realizovan na zadovoljstvo svih:

– Mislim da je to bio pun pogodak. Zajedno smo uživali u odličnoj utakmici, ispratili i komentarisali svaki potez, trudeći se da što više toga naučimo od najboljih. Gigant iz Istambula je zasluženo, sa kombinovanim sastavom pobedio sa 3:0, iako je ”Zvezda” pružila sjajnu partiju i bila dostojan protivnik. Razlika u klasi je, međutim, bila očigledna, a nije ni čudo kada ”Vakifbank” uspeva da se na veropskom odbojkaškom tronu održi punih pet decenija, sumira utiske trener Šaraba.

Koliko su uživale u vrhunskoj odbojci, devojke je još više impresionirala neposrednost gošći iz Turske, koje su, iako su super-zvezde, prihvatile poziv na druženje i fotografisanje.

– Posebna čast za nas bio je kontakt sa šefom stručnog štaba ”Vakifbank-a”, Đovanijem Gvidetijem, jednim od najboljih trenera na svetu i novim selektorom reprezentacije Srbije. On je ne samo odličan stručnjak, već, pre svega, fantastičan čovek, u šta sam mogao da se uverim prošle godine, kada sam u Istambulu proveo mesec dana, učeći od najboljih. Vrlo brzo smo dogovorili novo viđenje, čim meni to obaveze u Leskovcu dozvole.

Pune pozitivnih utisaka iz prestonice, odbojkašice ”Leskovca 98”, nastavljaju da treniraju, pripremajući se za ubotnju utakmicu protiv ”Smedereva”, ali i sve druge izazove koje donosi druga polusezona u Prvoj ligi Srbije.

Check Also

Poskupljuje putarina u Srbiji!

Vlada Srbije donela je rešenje o povećanju putarina za 14% onima koji naknadu za korišćenje …

Оставите одговор