Početna / DRUŠTVO / Razrađuju se modeli završetka školske godine: Svi će biti upisani u školu
Bilbordi

Razrađuju se modeli završetka školske godine: Svi će biti upisani u školu

O tome kako će biti završena školska godina i đaci biti upisani u srednje škole i na fakultete, razrađuje se više scenarija – rekao je juče ministar prosvete Mladen Šarčević.

„Razmatraju se modeli za slučaj da škole budu zatvorene do 1. maja, polovine ovog meseca, 1. ili 15. juna, ili pak do kraja školske godine – rekao je Šarčević, uz ocenu da je veliki deo obaveza moguće obaviti na daljinu.

Ministar naglašava da svi mogu da budu relaksirani kada je u pitanju upis dece u srednje škole i na fakultete, kao i polazak u osnovnu školu.

Što se tiče upisa dece u prvi razred osnovne škole, ministar kaže da je dovoljno da ih škole sada evidentiraju – telefonski ili mejlom, a da će, kada uslovi to dozvole, biti obavljeni i sistematski pregledi budućih prvaka i psihološko testiranje.

„Sistematske preglede prvačića možemo da obavimo u junu, julu, avgustu – naveo je ministar.

Kada je reč o visokom obrazovanju, samo fakulteti koji imaju akreditovane programe za učenje na daljinu mogu da organizuju i ispite na daljinu.

Izvor: zelenaucionica.com

Pogledaj takodje

JUG NIJE SAM: Glumci serije „Igra sudbine“ u petak u Leskovcu u akciji pomoći poplavljenom stanovništvu

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ pokrenula je akciju pomoći poplavljenom stanovništvu juga Srbije pod nazivom „Jug …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *