Početna / GRADOVI / Leskovac / RAZMENA ISKUSTAVA I SARADNJA: Gradonačelnik i predsednica Skupštine Loznice u poseti Leskovcu
hotel bell

RAZMENA ISKUSTAVA I SARADNJA: Gradonačelnik i predsednica Skupštine Loznice u poseti Leskovcu

Susreti sa predstavnicima drugih lokalnih samouprava, unapredjuju naše odnose, daju priliku za razmenu iskustava i široko otvaraju vrata saradnje, ocenio je gradonačelnik Goran Cvetanović, nakon sastanka sa gradonačelnikom Loznice, Vidojem Petrovićem i predsednicom Skuštine, Milenom Manojlović Knežević.

– Pouzdano znam da se u Loznici, kao i u Leskovcu, grade saobraćajnice, otvaraju nove fabrike, brine omladima i poljoprivrednicima, ulaže u zdravstvene ustanove- jednom rečju, brine se o čoveku. Naša dva grada neguju prijateljske odnose, već saradjuju i imaju zajednička interesovanja. Najozbiljniji projekat koji nas povezuje jeste izgradnja najmodernijih stadiona, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Tamošnji fudbalski klub “Loznica“, takmiči se u Prvoj ligi, kao i “Dubočica“, pa verujem da će u poboljšanim uslovima, kakve će obezbediti savremeni stadioni, i jedni i drugi postizati još bolje rezultate.

Tema razgovora dva gradonačelnika bio je i privredni, odnosno ekonomski ambijent u Leskovcu i Loznici:

-Planiramo da danas posetimo Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, jer naši gosti ovakvu investiciju tek planiraju. Znate da smo mi pri kraju realizacije ove kapitalne investicije, vredne 497,5 miliona dinara, uz dodatnih 10,4 miliona, ranije uloženih u Liniju vode. Drago će mi biti da iskustvo podelimo sa prijateljima iz Loznice, istakao je gradonačelnik.

Prvi čovek jedne od najrazvijenijih lokalnih samouprava u Mačvanskom okrugu, Vidoje Petrović, naglasio je da dva grada povezuje mnogo toga, ali je puno prostora i za unapredjenje saradnje

-Tu, pre svega mislim na komunalnu infrastrukturu, puteve, obrazovanje, sport, politiku prema mladima. To su teme o kojima smo razgovarali i na kojima ćemo ubuduće raditi. Utisci su mi izuzetno pozitivni, vidi se da se život u Leskovac vratio u punom kapacitetu. On je, svakog dana sve veće gradilište, a ja mu želim još mnogo uspešnih projekata.

Cvetanovi i Petrović će, kako je najavljeno, u nastavku dana posetiti i Kompaniju “Terastil“, jer brojne fabrike u Srbiji svoje pogone grade upravo od sendvič panela, pa Lozničani žele svojim investitorima da preporuče ove proizvode.

Pogledaj takodje

Bitku sa Koronom u Covid bolnici izgubila još jedna Leskovčanka, na kiseoniku 133, na respiratorima 5 pacijenata

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa preminula je jedna pacijentkinja iz Leskovca, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *