Početna / DRUŠTVO / Raspisan Konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola „Moja porodica – Moja sloboda“
hotel bell

Raspisan Konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola „Moja porodica – Moja sloboda“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je danas konkurs na temu „Moja porodica – Moja sloboda“, na kome mogu učestvovati svi učenici osnovnih i srednjih škola, kao i učenici koji pohađaju nastavu po posebnom programu obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku u dopunskim školama u inostranstvu.

Cilj Konkursa je podsticanje kreativnog izražavanja učenika , vidljivost i promocija učeničkog stvaralaštva u različitim oblastima kreativnih industrija.

Učesnici Konkursa svoje radove treba da pošalju u digitalnom formatu mejlom na elektronsku adresu: kreativni.konkurs@mpn.gov.rs. Konkurs je otvoren do 15 maja 2020. godine, a prijave pristigle nakon isteka ovog roka neće biti uzete u razmatranje.

Učenici mogu poslati radove u pet kategorija:

Literarno delo – esej, pesma, priča, literarno delo u slobodnoj formi, dužina do 2 strane, font 12;

Likovno delo – slobodan izbor tehnike rada uz mogućnost kombinovanih tehnika;

Fotografija– tehnika slobodna, kolor ili crno/bela, format JPEG;

Muzičko delo – audio snimak kompozicije, slobodan izbor muzičkog žanra u trajanju do 5 minuta;

Video zapis – kratki igrani, kratki dokumentarni ili kratki animirani film u trajanju do 5 minuta, format MP4.

U prve tri kategorije predviđeno je individualno učešće učenika, dok je u 4. i 5. moguće individualno ili grupno učešće, a grupa može biti i čitavo odeljenje.

Učesnici Konkursa podnošenjem konkursne dokumentacije daju saglasnost da organizatori Konkursa zadržavaju konkursne radove, kao da i mogu da ih koriste u daljim aktivnostima (publikovanje, emitovanje, putujuće izložbe, radionice i dr.) Učešće na Konkursu je besplatno i dobrovoljno. Učestvovanjem u ovom Konkursu česnici u celosti prihvataju ova pravila.

U svakoj kategoriji biće izabrani pobednički radovi, i to: pobednik za svaku konkursnu kategoriju u okviru prvog ciklusa osnovnog obrazovanja; pobednik za svaku konkursnu kategoriju u okviru drugog ciklusa osnovnog obrazovanja i pobednik za svaku konkursnu kategoriju u okviru srednjeg obrazovanja . Način vrednovanja i rangiranja radova utvrdiće Konkursna komisija. Rezultati Konkursa i informacije o nagradama zvanično će biti objavljene početkom juna 2020. na sajtu www.mpn.gov.rs

Pogledaj takodje

Uhapšen vozač kamiona iz Makedonije osumnjičen da je na putu Leskovac – Vranje udario i usmrtio mladića iz Grdelice pa pobegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su saobraćajnu nezgodu u kojoj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *