hotel bell

Raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Foto: Ilustracija (facebook)

Rok za podnošenje prijave je 21. novembar, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednom ugovoru je 1,2 miliona dinara.

Za 2022. godinu, Ministarstvo za brigu o selu je planiralo 500 miliona dinara za ovaj program, uz težnju da se sredstva sukcesivno uvećavaju u skladu sa potražnjom.

Pravo učešća na konkursu imaju supružnici ili vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednici koji ispunjavaju propisane uslove za učešće: da su punoletni državljani Srbije, da imaju manje od 45 godina, da nisu vlasnici ili suvlasnici nekretnina i da nisu u postupku odobravanja kredita za kupovinu i adaptaciju nekretnina, te da nisu osuđivani. Seoska kuća sa okućnicom može da se nalazi na teritoriji cele Srbije, ali ne u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Prijava i prateća dokumentaciju se šalje preporučenom pošiljkom na adresu Ministarstva za brigu o selu, Bulevar Mihajla Putina 2a, Beograd.

Prošle godine država kupila 651 kuću. Kroz program Ministarstva za brigu o selu, izdvojeno 686,5 miliona dinara za kupovinu kuća u sto lokalnih samouprava u Srbiji. Maksimalan iznos po prijavi je bio 1,2 miliona dinara. Novi dom je dobilo 515 bračnih i vanbračnih parova, 81 mladi poljoprivrednik i 55 samohranih roditelja.

Check Also

Na Svetski dan voda podsećamo: Iz ”Barja” se snabdeva 100.000 ljudi-zato ga svi moramo čuvati

Ovogodišnji slogan obeležavanja Dana voda na svetskom nivou je ”Budi promena”, uz obrazloženje da nije …

Оставите одговор