Home / DRUŠTVO / Radovi u ulici “Rada Svilara“, pored Hitne pomoći
hotel bell

Radovi u ulici “Rada Svilara“, pored Hitne pomoći

Deonica dugačka 160 metara, presvlači se asfaltom, kako bi se bezbednost na ovoj važnoj saobraćajnici podigla na viši nivo

Rekonstrukcija saobraćajnice na polu-raskrsnici ulica “Rada Svilara“ i “Norvežanske“ planirana je Programom letnjeg održavanja za 2021. godinu:

– Radovi, koje izvodi preduzeće “Trejs Srbija“, vredni su 1,3 miliona i slojem novog asfalta biće presvučena deonica duga 160 metara. U Mesnoj zajednici “Hisar“, kojoj pripada i ova ulica, tokom 2021., rekonstruisane su “Jug Bogdanova“ i “Miloša Obilića“, a u 2019. “Sutjeska“ i “Radanska“. Sve pomenute saobraćajnice spadaju u vrlo frekventne, a posebno ova, čija se adaptacija danas završava, jer je na nju oslonjen Dom zdravlja, posebno Služba hitne medicinske pomoći, rekao je, u obraćanju novinarima jedan od žitelja mesne zajednice, Milan Popović.

Danas se radovi na kolovozu završavaju, a sutra će asfaltom biti presvučen i parking ispred Hitne pomoći i Ortopedije, a po završetku rekonstrukcije, biće postavljena saobraćajna signalizacija:

– Već smo izvršili porudžbinu saobraćajnih znakova i ostale signalizacije ne samo za pomenute, već i za novoformirane ulice. Primećujemo da na mnogim lokacijama nedostaje signalizacija, uočavamo da su saobraćajni znaci oštećeni i iskrivljeni, a slična je situacija i sa ogledalima. Svake godine se za nabavku izdvajaju značajna sredstva, ali gotovo da nema nedelje u kojoj nemamo prijavu oštećenja, ističe tehnička direktora JP “Urbanizam i izgradnja“, Ljiljana Mihajlović.

Check Also

Počinje rekonstrukcija ulice Devet Jugovića, poslednje gradske saobraćajnice pod kockom

Zbog rekonstrukcije ulice Devet Jugovića, režim saobraćaja u ovom delu grada biće privremeno promenjen. Za …

Оставите одговор