Početna / DRUŠTVO / Radovi na ugradnji 50 slivnika i 65 šaht poklopaca vredni više od 2,6 miliona dinara
Bilbordi

Radovi na ugradnji 50 slivnika i 65 šaht poklopaca vredni više od 2,6 miliona dinara

Na većem broju lokacija na teritoriji Grada Leskovca počeli su radovi na ugradnji 50 slivnika i 65 šaht poklopaca.

Problemi izazvani krađama i preprodajom u staro gvožđe šahti i slivnika su smanjeni, ali nisu potuno nestali. Zbog toga će ove godine iz gradske kase za ugradnju novih biti potrošeno nešto više od 2,6 miliona dinara.

Vrednost radova za ugradnju šaht poklopaca je 1.439.556 dinara a za ugradnju slivnih rešetki 1.197.000 dinara. Izvođač radova je Zadruga „Pionir“ iz Vlasotinca.

Šaht poklopci se postavljaju u ul. Tekstilnoj, Vlade Đorrđević, Šumadijskoj, 28.mart, Matije Gupca, Moše Pijade, u ul. 7.juli u Predejanu, u gradskom parku itd.

Slivne rešetke se ugrađuju na Bulevaru Nikole Pašića, na raskrsnici Bulevara Nikole Pašića i 28. Mart, u ul. Bore Stankovića, Zeke Buljubaše i dr.

Sve slivne rešetke koje će biti postavljene na teritoriji grada Leskovca su sa sistemom zaključavanja što rizik od krađe, zbog kojih je grad Leskovac ranije imao velikih problema, svodi na minimum.

“Grad Leskovac se prethodnih godina suočavao sa velikim brojem krađa liveno-gvozdenih šaht poklopaca i rešetki na gajger slivnicima. U tom periodu je bilo oko 630 nedostajućih slivnih rešetki. Od 2014.-2019. grad Leskovac je izdvojio 9 miliona dinara i zamenio 720 slivnih rešetki na gajger slivnicima na saobraćajnicama u gradu. Izgrađeno je 132 poklopca za težak saobraćaj, 24 gajger slivnika je sanirano na mestima gde je dolazilo do zadržavanja vode na kolovozu što je ometalo odvijanje saobraćaja – rekla je Ljiljana Mihajlović, izvršni direktor Sektora za izgradnju Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“,

Pogledaj takodje

Većina puteva u opštini Lebane prohodna, bez struje domaćinstva u 8 sela – SSP tvrdi su ta sela zaboravljena

Većina puteva na teritoriji opštine Lebane je prohodna – saopšteno je iz opštine Lebane. Sve …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *