hotel bell

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici 10. brigade izuzetno važni za stankovnike Bobišta

U ulici 10. brigade u Bobištu koja je od izuzetnog značaja za stanovnike ovog kraja, u toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, vrednosti 1.9 miliona dinara.

Investitor ovih radova je Grad Leskovac, izvođač AB kop, a rekostruisaće se mreža u dužini od 134,4 metara.

“Nakon polaganja cevi izvršiće se u saradnji sa JKP Vodovod, prevezivanje na tri čvora na postojeću mrežu. Nakon toga izvršiće se uzorkovanje vode i kada se dobije pozitivan odgovor o ispravnosti vode za piće pristupiće se povezivanju korisnika. Biće prevezeno 10 korisnika – kazala je tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja Ljiljana Mihajlović.

Član Saveta MZ Bobište, Olivera Pešić, kazala je da iako na samu vodovodnu mrežu neće biti priključen veliki broj građana, ona će biti od izuzetne važnosti jer se upravo na toj deonici dešavao veliki broj pucanja, što kao posledicu ima da deo Bobišta ostane bez vode.

“Neće biti veliki broj građana direktno priključen na vodovodnu mrežu, međutim radi se o tome da je ova ulica povezana i sa ostale 2 ulice, kao jedna vrsta kružnog toka i s obzirom na to da je u prethodnim godinama stalno dolazilo do pucanja vodovodne mreže, onda je dolazilo do situacije da veliki broj stanovnika ove ulice i privrednika nisu mogli da imaju normalan proces proizvodnje. Završetkom ovih radova problem koji je mesna zajednica Bobište imala, u potpunosti će biti rešen. Zbog toga je ova ulica za nas od izuzetnog značaja – kazala je Pešićeva.

Check Also

Uhapšen zbog 16 krađa, ukrao robu vrednu 1,2 miliona dinara – Branio se ćutanjem, na predlog tužilaštva dobio 30 dana pritvora

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. Đ. (1979) iz okoline Leskovca, zbog …

Оставите одговор