Početna / DRUŠTVO / Rado Srbin ide u vojnike: Prijavljen rekordan broj vojnika na služenju vojnog roka
Bilbordi

Rado Srbin ide u vojnike: Prijavljen rekordan broj vojnika na služenju vojnog roka

Ovako veliko interesovanje mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka nije odavno zabeleženo, pa oduševljenje nije skrivao ni kapetan Milan Milić, zadužen da buduće vojnike upozna sa osnovnim uslovima života i rada u kasarni:

„Izuzetno nas raduje ovoliki odziv, kakav  ne pamtimo u poslednjih 5-6 godina. Od 218 regruta, 180 je mladića i 38 devojaka.Od šest meseci, koliko traje vojni rok, 45 dana su ovde, u 3. Centru za obuku, gde će proći osnovnu individualnu obuku. Zatim se upućuju u centre za specijalističku obuku koja traje takodje mesec i po. Tamo se edukuju za konkretna zanimanja, a nakon toga odlaze u jedinice Vojske Srbije po čitavoj zemlji, gde će raditi kao profesionalni vojnici.

Budući vojnici stižu uglavnom iz južne i istočne Srbije i Šumadije, a na pitanje šta ih je opredelilo za dobrovoljno služenje vojnog roka uglavnom odgovaraju da ih je vojni poziv oduvek privlačio, da  nastavljaju porodičnu tradiciju, te da se nadaju da će tu moći da se zaposle.  Mnoge su do kasarne dopratili roditelji, bilo je i suza, ali, kako kažu radosnica, jer je velika radost imati sina ili ćerku vojnika, poručili su ponosni očevi i majke.

S.Ć.

Pogledaj takodje

JUG NIJE SAM: Glumci serije „Igra sudbine“ u petak u Leskovcu u akciji pomoći poplavljenom stanovništvu

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ pokrenula je akciju pomoći poplavljenom stanovništvu juga Srbije pod nazivom „Jug …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *