Početna / DRUŠTVO / Rad dr Gorana Cvetanovića dobio zahvalnicu za najčitaniji rad u međunarodnom časopisu iz oblasti biomedicinskih nauka „Acta medica Medianae“

Rad dr Gorana Cvetanovića dobio zahvalnicu za najčitaniji rad u međunarodnom časopisu iz oblasti biomedicinskih nauka „Acta medica Medianae“

U Svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Nišu gradonačelniku Leskovca dr sci. med Goranu Cvetanoviću uručena je zahvalnica za najčitaniji rad u 2017. godini u međunarodnom časopisu iz oblasti biomedicinskih nauka Acta medica Medianae.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam u prisustvu predsednika Skupštine Lekarske komore, dr Gordane Lučić i predsednika Regionalne lekarske komore Jugoistočne Srbije, prof. dr Borisa Đinđića, na ovom vrlo značajnom skupu. Pre 3 godine odbranio sam doktorat sa temom „Uticaj akutnih hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od dijabetesa“, koji sam imao čast da predstavim i u Los Anđelesu, na poziv Lekarske komore SAD. Smatram da, u skladu sa profesijom, kao specijalista interne medicine, i u skladu sa funkcijom koju trenutno obavljam moram voditi računa o kvalitetu života, i upravo je kvalitet života tema kojom se moj rad bavi. Zahvaljujem se Lekarskoj komori koja ima predivne profesore koji imaju znanje i kvalitet i koji to znanje znaju da prenesu i koji omogućavaju da se lekari bave naučnim radom, ali imaju i veliki broj stručnih sastanaka gde lekari razmenjuju svoja iskustva i što je najbitnije mogu to iskustvo implementiraju u praksi i prenesu na mlađe generacije“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović na skupu.

Danas se na Medicinskom fakultetu novinarima obratio i prof. dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu. On je istakao da je današnji skup pre svega namenjen lekarima iz jugoistočne Srbije da bi oni uvideli da je Lekarska komora zaista njihova druga kuća, i da će komora nastaviti da podržava sve stručne i naučne aktivnosti. S tim u vezi je organizovana prezentacija međunarodnog medicinskog časopisa sa ovog prostora a dodeljene su i nagrade autorima najboljih radova.

„Rad dr Gorana Cvetanovića i još pet proglašeni su najboljim od strane EBSCO baze iz SAD gde je časopis Acta Medica Medinae indeksiran zato što su najviše čitani, pregledani, preuzimani i korišćeni kao osnova za pisanje drugih radova“ – rekao je profesor Đinđić.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović dobio je zahvalnicu povodom rada „Кliničke i epidemiološke karakteristike akutnog koronarnog sindroma i ishod lečenja u Jablaničkom okrugu“.

Zahvalnicu je uručena od strane Lekarske komore Srbije i uredništva časopisa Acta medica Medianae.

Pogledaj takodje

Održan koncert Kamernog orkestra „Amorozo“ i mladih talenata

U svečanoj sali Grada Leskovca održan je koncert Kamernog orkestara „Amorozo“ koji je nastupio sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *